Umirovljenici guštali u igrama i zabavi

penzioneriOko 1100 umirovljenika iz 20 županija i Grada Zagreba okupilo se u tisućljetnom Šibeniku, jedinom gradu na Jadranskoj obali kojeg su utemeljili Hrvati, gradu u kojem se uistinu uživa u svim njegovim ljepotama, koji je bio domaćin ovogodišnjih sportskih Susreta umirovljenika Hrvatske. Ovogodišnnji sportski susreti umirovljenika Hrvatske održani su u slijedećim disciplinama: streljaštvo, boćanje, kuglanje, šah i pikado. Umirovljenici Dugog Rata i Omiša najbolji su bili u šahu te kuglanju s takmičarima s Brača, a boćanje u muškom i ženskom takmičenju predvodili su Sinjani. U ženskom boćanju prvo mjesto i zlatni pehar ponijele su sinjanke u grad Alkara. Sportski susreti su se održavali na više lokacija hotelskog naselja „Solaris" a ručak te podjela nagrada i potom druženje uz plas, odvijalo se u hotelu „Andrija", a za vrijeme Susreta otvorena je izložba umjetničkih radova u organizaciji Sindikata umirovljenika Hvatske ...

PETI SPORTSKI SUSRETI UMIROVLJENIKA HRVATSKE

Umirovljenici guštali u igrama i zabavi

Tekst i slike: Davor Grgat

penzioneri
Visoki uzvanici (Gradonačelnica Šibenika, Neda Klarić, Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Vladimir Lokmar i predsjednik Sindikata umirovljenika Hrvatske Stjepan Krajačić), pozdravljaju umirovljenike


U nedjelju, 5. listopada u hotelskom naselju „Solaris" okupilo se oko 1100 umirovljenika iz 20 županija i Grada Zagreba, koji su učestvovali na 5. sportskim susretima umirovljenika Hrvatske.

Susreti se održavaju organizirali Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti,a u suradnji s Maticom umirovljenika Hrvatske i Sindikatom umirovljenika Hrvatske.

Jedni od brojnijih sudionika ovoga puta bili su umirovljenici Splitsko-dalmatinske županije, pa nije čudno što je upravo predsjednik Udruge umirovljenika Omiš, Žarko Belošević ispred Koordinacije Splitsko-dalmatinske županije određen za voditelja ove županije.

Inače vrijdi kazati da su takmičenja u šahu (koje su predvodili umirovljenici Omiša) te kuglanju s takmičarima s Brača, a boćanje u muškom i ženskom takmičenju predvodili su Sinjani, a u ženskom bočanju prvo mjesto i zlatni pehar ponijele su u Sinj Ivka Nikolić, Zdenka Filipović-Grčić i zlatna im rezerva Ljuba Mastelić.

penzioneri
Grupa umirovljenika Splitsko-dalmatinske županije.

Inače, ovogodišnnji sportski susreti umirovljenika Hrvatske održani su u slijedećim disciplinama: streljaštvo, bočanje, kuglanje, šah i pikado.

Nakon što su se umirovljenici postrojili na velikom platou ispred hotela „Ivan" potpredsjednica Vlade RH i Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, se rukovala sa brojnim umirovljenicima te im se obratila slijedećim riječima:

„Srdačno vas pozdravljam dame i gospodo, drage umirovljenice i dragi moji umirovljenici. Vjerujem da ste dobro i u dobrom raspoloženju i ja se veselim što sam danas s vama. Naravno ja pozdravljam naše domaćine, i čelnike Matice umirovljenika i Sindikata umirovljenika,  i naravno da vam u samom početku prenesem pozdrave predsjednika Vlade dr Ive Sanadera.

Voljela bi da ovaj skup vide mnogi mladi , djevojčice i dječaci, i da vide kako se srcem može savladati sve. Ja sam uistinu ponosna što se što se sastajemo na Petim sportskim susretima umirovljenika Hrvatske.

penzioneri

Pozdravljam vas sve koji te došli, pogotovo, naravno koji ste došli u posjete Šibeniku i iz udaljenijih krajeva Hrvatske. Veselim se što se Susreti održavaju u Šibeniku, prekrasnoj Šibensko-kninskoj županiji, podijedničkoj županiji, županiji koja je pokazala u najtežim ratnim godinama kako se srcem i ljubavlju brani Domovina, i kako se brani svoj kraj...

Ja vam želim zahvaliti dame i gospodo, na svemu što ste Vi svojim radom, svojim marom godinama davali za dobrobit Hrvatske, za svoju i drugu djecu.. Želim Vam se zahvaliti na strpljenju i na svemu što ste dali na svojim radnim mjestima i na strpljenju koji sada iskazujete. Budući da Vlada, naravno u sve ostale programe želi poboljšati život umirovljenika u Hrvatskoj...,

S ovim Susretima umirovljenika želimo evo od Virovitice do Šibenika, i to danas peti puta pokazati što sve umirovljenice i umirovljenici mogu, kako to znaju i naravno s koliko optimizma zapravo gledaju u budućnost. Želim da ovo budu najbolji do sada sportski susreti umirovljenika, a pobjednicima današnjih takmičenja želim da dobiju svoja priznanja i da se njima ponose.

Želja mi je da kada postanem umirovljenica da se pridružim ovim Susretima, jasno ako me želite primiti..." zaključila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i proglasila 5. sportske susrete umirovljenika Hrvatske otvorenim, a istovremeno je pobrala i veliki aplauz.

penzioneri
Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i potpredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor našla je vremena i načina da se pozdravi sa brojnim umirovljenicima, ali i da im na ovaj način ostavi uspomenu na ovaj susret, kao što je to učinila i sa ovom umirovljenicom iz Udruge umirovljenika Omiš


Pored potpredsjednice Vlade RH i Ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, Susretima su nazočili i saborski zastupnici, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk te predstavnici HSU, kao i predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske, gosp, Vladimir Lokmer, predsjednik Sindikata umirovljenika Hrvatske gosp. Stjepan Krajačić, predstavnici državne uprave, gradonačelnica grada Šibenika i zastupnica u Hrvatskom Saboru gđa Nada Klarić kao i predstavnici grada i Županije i brojni drugi dragi gosti.

Sportski susreti su se održavali na više lokacija hotelskog naselja „Solaris" a ručak te podjela nagrada i potom druženje uz plas, odvijalo se u hotelu „Andrija"

Za vrijeme Susreta, otvorena je izložba umjetničkih radova u organizaciji Sindikata umirovljenika Hvatske.

Povezani članci

Who's Online

We have 377 guests and no members online