Novine bez 'on-line' verzije nemaju budućnost

Novine koje nemaju integrirano uredništvo za on-line izdanje nemaju budućnost, pokazalo je ispitivanje među sudionicima Međunarodnog foruma glavnih urednika. U ispitivanju provedenom među 700 vodećih urednika novina, 86 posto njih pretpostavlja da će integrirana uredništva za tiskano i on-line izdanje novina u budućnosti predstavljati pravilo u novinskom izdavaštvu. Istodobno, 83 posto njih vjeruje da će se za pet godina od novinara očekivati da proizvode sadržaje za sve postojeće medije ...

Izvor: HINA

44 posto urednika uvjereno je da će čitatelji do prvih informacija dolaziti na Internetu.

Trećina urednika, točnije 31 posto njih, smatra da su tiskana izdanja najrašireniji oblik informiranja. Godinu dana ranije to je uvjerenje izražavalo 35 posto urednika.

Više od polovice urednika, 56 posto, smatra da će zbog razvitka Interneta vijesti u budućnosti biti besplatne. Stoga dvije trećine njih očekuje da će na važnosti dobiti komentari i analize.

"Ispitivanje pokazuje da su glavni urednici već multimedijalno usmjereni i da su dobro opremljeni za prijelaz s modela tiskanog izdanja na model rada koji uključuje i tiskane i on-line novine", izjavio je Bertrand Pecquerie, direktor Međunarodnog foruma glavnih urednika.

Povezani članci

Who's Online

We have 238 guests and no members online