Agape: Narodnim običajima protiv prepreka

Sa susreta udruge invalida AGAPE u Radmanovim mlinicamaUdruga osoba s invaliditetom "Agape" iz Omiša, već drugu godinu zaredom, organizirala je susret za svoje članove i prijatelje iz srodnih udruga cijele Dalmacije. Njih oko 120 iz Splita, Trogira, Trilja, Imotskog i Metkovića okupilo se u Radmanovim mlinicama, na cjelodnevnom druženju pod nazivom "Narodnim običajima preko prepreka". Kao što sam naziv kaže, cilj nije bio samo druženje, koje je također bitno za članove koji nisu previše u pokretu, nego učenje novih vještina i prevladavanje kako emocionalnih, tako i fizičkih prepreka. Stoga su članovima i gostima, kojima je to posebno bilo zanimljivo, prezentirani načini pripravljanja soparnika, fritula i kruha ispod peke, a gosti su i sami mogli sudjelovati u pripravljanju ...


OMIŠKA UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM ‘AGAPE’ ORGANIZIRALA SUSRET NA RADMANOVIM MLINICAMA


Narodnim običajima protiv prepreka


Udruga osoba s invaliditetom Agape iz Omiša, već drugu godinu zaredom, organizirala je u Radmanovim mlinicama susret za svoje članove i prijatelje, gdje su uz druženje učili nove vještine i prevladavanje kako emocionalnih, tako i fizičkih prepreka


Sa susreta udruge invalida AGAPE u Radmanovim mlinicama


Piše: Nikolina Tomasović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija. Clanak 
Link


Prikazane su redovne radionice članova: crtanje na svili, rad na čipki koji se provode u udruzi, a koji su naročito korisni za razvijanje motoričkih sposobnosti.

Kako bi baština ovog kraja, kojom su tematskim specijalitetima ujedinili sve četiri općine na čijem području udruga djeluje (Omiš, Dugi Rat, Šestanovac, Zadvarje), bila upotpunjena, nastupili su i članovi folklorne sekcije KUU-a "Mosor" iz Gata, te muška klapa Omiš.

Budući da je cijela manifestacija održana pod pokroviteljstvom MZSS-a, događaju su bili nazočni članovi Centra za socijalnu skrb Omiš.

Važna karika u cjelogodišnjem radu udruge su volonteri, njih je posebno istaknula predsjednica udruge Agape Natali Stanić, jer su to su mahom srednjoškolci, što je svakako pohvalno da se kod njih od malih nogu razvija socijalna osjetljivost.

Prigodno druženje nastavljeno je uz tombolu, a svi sudionici i gosti dobili su kape i pregače za uspomenu.


 

Povezani članci

Who's Online

We have 132 guests and no members online