Naš Jerko može sve sam

Dugi RatPo novom ustroju lokalne samouprave nema više Poglavarstva Općina. Funkcije i dužnosti toga tijela preuzeo je u svoju nadležnost jedan čovjek, voljom naroda izabrani Načelnik Općine (dobro, nije jedini, tu je i njegov zamjenik). I dok se neke druge sredine "razbacuju" savjetnicima i stručnijima (stručnjacima?) za neka područja (gospodarstvo, socijala, komunalno uređenje, kultura, sport,..) rada, naš načelnik štedi općinske kune i o svim tim i drugom za svaku lokalnu samoupravu važnim područjima kvalitetno brine on sam. Barem koliko je meni poznato, budući da nije javno, a ni službeno predstavio svoj "kabinet", koji, da se razumijemo, ne mora biti financijski honoriran (a u ovoj situaciji uštede su više nego preporučljive). Blago nam se! Štedimo! Što će se naš načelnik razbacivati na savjetnike kad on sve može obaviti sam. Pardon, nije da je sam, osim djelatnika Općine Dugi Rat na raspolaganju mu je i velika stranka iza njega, naš lokalni ogranak HDZ-a. A ima i Općinsko Vijeće. Iako bi, pretpostavljam, volio da ga nema. Ovakvog. No dobro, ionako smo svi glasali za manje-više "status quo" i "ne talasaj" filozofiju vođenja Općine ...


AJME NAMA, NIJE NAM DOBRO...

Piše: Mladen Banović

dućeOni koji bi možda i mogli "povući više" u smjeru naprijed, kao vrag od tamjana bježe od lokal-politike kojoj bi, po slovu sadašnjeg zakona, morali pretpostaviti svoje karijere. A to u ovom nemirnim i neizvjesnim vremenima graniči s ludošću.

I tako nam se na vlasti rotiraju manje-više isti, istrošeni ljudi (čast izuzetcima!) kojima dobro dođe svaka općinska kuna (opet, čast izuzetcima). Sjaši Kurta da uzjaši Murta..

KriloZnam, znam, da ovo ovako napisano zvuči grubo, i da će se mnogi naći i uvrijeđenima, pa i ljutima, no i mene vrijeđa kad vidim na što se troši moj i vaš novac, kako nam u mistima umjesto boljeg stanja (blagostanja?), otvaranja prilika i simpatija cvate i hara samo beznađe i apatija.


Tko će se nama ispričati za sve propušteno?

Lijep pozdrav iz Dugog Rata!


Krilo

 

Povezani članci

Who's Online

We have 102 guests and no members online