Zbog odrona zemlje cijelu godinu žive u 16 'kvadrata'

Kuća obitelji MatičevićObitelj Matičević izbačena je u ožujku prošle godine iz obiteljske kuće u Dugom Ratu zbog odrona zemlje u blizini. Općinski čelnici obećavali su tad brzo rješenje problema te zbrinjavanje obitelji do izgradnje potpornog zida. Zbrinjavanje je trajalo punih šest mjeseci, a lani u listopadu načelnik općine rekao je Ivi Matičeviću kako nemaju novca za plaćanje njihova smještaja. Općina je Ivu, suprugu Željku i dva sina smjestila u apartman od 16 četvornih metara. Ne mogu se vratiti u dom jer nije siguran. U lipnju ove godine Ivo je operirao tumor na debelom crijevu, a zbog loše krvne slike još ne može ići na kemoterapiju. U 16 kvadrata pridružila im se i njegova majka da bi pomagala bolesnom sinu u njezi. - Ne znam što ću, u bezizlaznoj sam situaciji. Sutra bih se vratio u svoju kuću i sam sanirao sve. Ali ne daju mi. Ne možemo zimu dočekati u ovoj sobici. A i dužni smo vlasniku, nemam mu sada od čega platiti, puno novca trošim samo na lijekove - kazao je Ivo. Obitelj je otvorila žiroračun za pomoć: Splitska banka, 2330003-3141001095 ...


OBITELJI U NEIZVJESNOSTI, NADLEŽNI ŠUTE

Zbog odrona zemlje cijelu godinu žive u 16 'kvadrata'


Obitelj Matičević se zbog odrona zemlje morala iseliti iz kuće u Dugom Ratu. Smjestili su ih u sićušan apartman. Sanacija još uvijek nije počela, a kad će ne zna se


Piše: M. Ivić, I. Ladišić / 24 sata
Izvor: 24 sata


Matičevići su se već odavno željeli vratiti kući, no u općini su im rekli da to nije moguće jer teren nije osiguran te neka se strpe do daljnjeg.

Obitelj Matičević se zbog odrona zemlje morala iseliti iz kuće u Dugom Ratu

Općina je Ivu, suprugu Željku i dva sina smjestila u apartman od 16 četvornih metara. Ne mogu se vratiti u dom jer nije siguran.

U lipnju ove godine Ivo je operirao tumor na debelom crijevu, a zbog loše krvne slike još ne može ići na kemoterapiju. U 16 kvadrata pridružila im se i njegova majka da bi pomagala bolesnom sinu u njezi.

Ivo Matičević

- Ne znam što ću, u bezizlaznoj sam situaciji. Sutra bih se vratio u svoju kuću i sam sanirao sve. Ali ne daju mi. Ne možemo zimu dočekati u ovoj sobici. A i dužni smo vlasniku, nemam mu sada od čega platiti, puno novca trošim samo na lijekove - kazao je Ivo.

djeca matičevićevih

Obitelj je otvorila žiroračun za pomoć: Splitska banka, 2330003-3141001095.

Povezani članci

Who's Online

We have 119 guests and no members online