Režije plaćajte na šalteru tvrtki ili internetom

Rastuće troškove života dodatno uvećavaju i razne naknade i provizije koje građani moraju plaćati posrednicima pri podmirivanju računa za struju, vodu, telefon, komunalnu naknadu. No, te naknade nisu svugdje iste, a zapravo se najviše isplati ili koristiti internet bankarstvo ili račune plaćati izravno kod onoga tko je račun i ispostavio, bez posrednika. No, na web stranicama ovih institucija stoje brojni izuzeci za koje su plaćanja besplatna, temeljem ugovornih odnosa između korisnika i posrednika ...

UDAR NAKNADA
 
 Piše: Aneli Dragojević Mijatović / Novi List
 Izvor: Novi List

 
U bankama se dijeli plaćanje na šalteru, putem interneta i trajnim nalogom, te je u pravilu najskuplje na šalteru iako ima izuzetaka kod manjih banaka.

Internet je općenito najpovoljniji oblik plaćanja, a građanima je sve zanimljivija i usluga trajnih naloga za koju banke obično ne zaračunavaju proviziju za širok spektar korisnika, primjerice HEP, HRT, brojne fiksne i mobilne operatere i slično.
 
Tako se putem većih banaka mogu trajnim nalogom besplatno plaćati telefonske usluge i drugo. Često je i ugovaranje te usluge besplatno, no postoje razlike od banke do banke.

Povezani članci

Who's Online

We have 463 guests and one member online

  • admin