Omiš: Počinje rekonstrukcija prometnice preko Gata

Cesta Žrnovnica - Omiš preko Gata bit će obnovljena do sljedeće turističke sezone. Njezina rekonstrukcija počet će u ponedjeljak, 7. rujna, a radovi će se izvoditi postupno kako bi se izbjeglo dugotrajno zatvaranje te popularne prometnice. Vijest o početku radova zasigurno će razveseliti sve domaće i goste koji su se vozili ovim alternativnim pravcem od Splita do Omiša i obrnuto, a skorim početkom radova zadovoljan je i Ivan Škaričić, omiški gradonačelnik. - Sretni smo što će naš grad do sljedećega ljeta dobiti ovu obnovljenu cestu, kojom se i sada, u lošim uvjetima, puno brže stiže od Omiša do Splita. Turisti i domaći imat će prohodniji pravac do našega grada - kaže Ivan Škaričić, gradonačelnik Omiša ...

VIJEST KOJA CE RAZVESELITI BROJNE VOZAČE SITE LJETNIH 'ČEPOVA'

Počinje rekonstrukcija prometnice preko Gata


Cesta od Žrnovnice do Omiša preko Gata alternativa je Jadranskoj magistrali, a njezina rekonstrukcija počinje već 7. rujna


Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Foto: Joško Šupić / CROPIX
Izvor: Slobodna Dalmacija


Da je ova cesta doista pun pogodak za vožnju od Splita do Omiša, pokazuju i brojna vozila, a normalnom se vožnjom taj pravac prijeđe za manje od pola sata. Time se izbjegavaju čepovi i gužve na Jadranskoj magistrali, kad se u sezoni vožnja cestom od samo 30-ak kilometara zna protegnuti na gotovo dva sata.

Počinje rekonstrukcija prometnice preko Gata

Gata i Omiš posve u dolini, uz more

Stara cesta jest brža, no budući da je uska, a njom prolaze brojni automobili, njezina je rekonstrukcija odavno bila potrebna.

Budući da je riječ o državnoj cesti, radove će izvoditi Hrvatske ceste.

Tonći Ljubetić otkriva nam neke karakteristike nove ceste: obnovljena će biti znatno šira od stare, imat će sve potrebne tehničke karakteristike, a posebno će se raditi na rekonstrukciji jednog od oštrih zavoja na serpentinama. Zbog tog zavoja cesta je na tom dijelu vrlo opasna i znatno usporava promet.

Izvođači će rekonstruirati 1700 metara stare ceste, a vrijednost radova je oko 12 milijuna kuna.

Povezani članci

Who's Online

We have 119 guests and no members online