Kreće se: Probijen prvi tunel na obilaznici Stobreč - Omiš

Probijen je tunel BrzetU četvrtak je probijen tunel Brzet duljine 226 m, koji je, u sklopu izvođenja radova na izgradnji poddionice Čvor Omiš–tunel Omiš, kao sastavnog dijela projekta brze ceste Stobreč–Dugi Rat–Omiš, izvela tvrtka “Viadukt” d.d. iz Zagreba. Tunel Brzet je jedan od dvaju tunela na dionici od čvora Omiš do Cetine, a njegovim probojem omogućen je pristup dosad nepristupačnom dijelu trase i južnom portalu tunela Omiš duljine 1471 metra. Radovi su trajali od početka svibnja 2009., a stanovnici Omiša najbolje su ih zapažali po detonacijama prigodom miniranja u tunelu, dva puta dnevno ...

RADOVI NA BRZOJ CESTI STOBREČ-OMIŠ

Probijen tunel Brzet dug 226 m


Piše i snimila: N. Tomasović / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija


Kako doznajemo od voditelja izgradnje tunela ing. Josipa Šintića, osim detonacija, prigodom miniranja, nije bilo drugih posljedica na objekte u blizini tunela, kao ni na sigurnost odvijanja prometa Magistralom ispod trase tunela.

Tunel Brzet

Radovi se nastavljaju bez prekida, a do početka proboja tunela Omiš krajem rujna više neće biti miniranja koje bi moglo uznemiravati građane i turiste u Omišu i okolici.

Povezani članci

Who's Online

We have 613 guests and no members online