Tko će 'ispeglati' cestu Omiš - Gata?

Hrvatske ceste raspisale su natječaj za izvođenje radova na rekonstrukciji dijela prometnice od Omiša do Gata na predjelu Brnistra, koja je odnedavno dobila status državne ceste D-70. Riječ je o uskoj i za suvremeni promet neprimjerenoj dionici koja se proteže brdskim dijelom, pa je već odavno prava opasnost za sve sudionike u prometu, osobito u ljetnim mjesecima, kada velika većina stanovnika zamosorskih sela koristi spomenutu prometnicu kako bi izbjegla kilometarske gužve na Jadranskoj magistrali kroz Podstranu i Jesenice. Očekuje se da bi radovi mogli započeti nakon turističke sezone ...

RASPISAN NATJEČAJ ZA ALTERNATIVNI PRAVAC ZA MAGISTRALU SPLIT - MAKARSKA

Tko će 'ispeglati' cestu Omiš - Gata?


Piše: Mladen Nejašmić / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija


Budući da je javno otvaranje ponuda u sjedištu HC-a trebalo biti krajem svibnja, može se očekivati da bi radovi mogli početi tek nakon turističke sezone, upravo zato što se radi o jednom od rijetkih alternativnih smjerova za preopterećenu magistralu od Splita do Makarske.

Najsjeverniji dio ceste Omiš - Naklice potpuno je rekonstruiran prije šest godina, nakon čega je obnovljen odvojak do Gata. U paketu se tada spominjala i izgradnja toliko nužne gatske obilaznice, koja također još nije izgrađena, pa se slobodno može reći da omiško prometno slijepo crijevo tek očekuje svoj rasplet.

Tomu bi trebala pomoći i realizacija brze ceste Trogir - Omiš, odnosno njezin najistočniji, ali ujedno i najzahtjevniji dio, na kojem se trenutačno gradi tunel Brzet dug 226 metara, a očekuju se radovi na tunelu Omiš dugom gotovo kilometar i pol.

Povezani članci

Who's Online

We have 118 guests and no members online