Zeleno svjetlo 'Korenat Point Resortu'

poravnat teren u dugom ratuNakon ponavljanja dijela procedure, uzrokovanog primjedbama Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, u travnju je usvojen Prostorni plan općine Dugi Rat, čime su ostvareni uvjeti za nastavak realizacije projekta izgradnje hotelsko-turističkog kompleksa na prostoru bivše tvornice ferolegura “Dalmacija” Dugi Rat vrijednog 200 milijuna eura. U ovom trenutku ‘Poseidon Hrvatska’ i Landmark Property Management’ pristupili su izradi prijedloga urbanističkog plana uređenja (UPU) i cilj nam je što prije provesti propisanu zakonsku proceduru, usvojiti UPU, nakon toga ishoditi lokacijsku i građevinsku dozvolu kako bismo mogli početu izgradnju planiranih turističkih sadržaja“, kazao je za Slobodnu Dalmaciju direktor “PoseidonaŽeljko Raguž ...

ZELENO SVJETLO KORENAT POINT RESORTU

Usvajanjem prostornog plana općine ostvareni su osnovni uvjeti za realizaciju turističkog kompleksa na lokaciji srušene tvornice ferolegura

Zeleno svjetlo investiciji od 200 mil.eura

Na 180.000 kvadrata zemljišta uz more britanski će investitor graditi hotel s pet zvjezdica, marinu, luksuzne apartmane i zaposliti 250 Dugoraćana

Piše: Jadranka Matić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

poravnat teren na području tvornice u Dugom Ratu

Željko Raguž iz ‘Poseidon Hrvatska’ je naglasio i da su u pripremi donesenog plana aktivno sudjelovali članovi Općinskog poglavarstva i vijeća, te da je suradnju s izrađivačem plana, nadležnim županijskim uredom i ministarstvom, koordinirao zamjenik načelnika Domagoj Vuković.

Lokalna zajednica svakako ima svoj interes u pripremanju uvjeta za realizaciju projekta britanskog investitora jer će u novom turističkom kompleksu, nazvanom “Korenat Point Resort” koji obuhvaća hotel s pet zvjezdica, marinu te luksuzne turističke apartmane, posao naći 250 Dugoraćana.

To više što zbog sveprisutne recesije brojni investitori, strani kao i domaći, odgađaju poslove za bolja vremena, a pojedini čak i odustaju, pa preprodaju zemljišta namijenjena izgradnji turističkih i poslovnih objekata.

Britanci su u Dugom Ratu prisutni od 2006. godine kad su za iznos od 8,5 milijuna eura kupili 180.000 kvadrata zemljišta na lokaciji bivše tvornice legura uz more, dok su za pogon CG Stupovi platili 20 milijuna kuna. To, međutim, nije sve jer ih je dodatnih 15 milijuna kuna koštalo skidanje hipoteke Hrvatskog fonda za privatizaciju s dijela terena.

Dodatni problemi oko preostalih 34.000 kvadrata unutar kompleksa, što ih rješava Općina, kao ni sveprisutna recesija, sudeći po najavama, neće zaustaviti za dugoratsko područje tako važnan projekt.

Investitor, koji je za realizaciju kompleksa na Jadranu osnovao tvrtku "Projekt Uvala", u međuvremenu je temeljem dobivenih građevinskih dozvola porušio pogone posrnulog socijalsitičkog diva te očistio teren.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 617 guests and no members online