U Brodosplitu prva od šest primopredaja

Tanker OlibU Brodosplitu je u četvrtak obavljena radna primopredaja novogradnje 461, aframax tankera namijenjena prijevozu nafte i naftnih prerađevina, koje je Brodosplit izgradio za domaćeg brodara Tankersku plovidbu iz Zadra. Novogradnja nosi ime Olib i drugi je od dva broda iz istog proizvodnog programa koje je splitsko brodogradilište izgradilo za Tankersku plovidbu. Primopredaja Oliba ujedno je i prva od šest planiranih koliko će ih Brodosplit obaviti do kraja ove godine ...


Piše: D. S. / Vjesnik, Brodosplit.hr
 
Tanker Olib ima površinu kao dva i pol nogometna igrališta, odnosno dugačak je 246, širok 42 i visok 21 metar, nosivost mu je 114 000 tona, a pokreće ga motor izgrađen u Brodosplitovoj Tvornici diesel motora, koji mu omogućava razvijanje najveće brzine od 15,3 čvorova.

MB Olib u Brodosplitu
Tanker Olib

Tanker Olib je tipa AFRAMAX, duljine 246 m, širine 42 m, visine 21 m i nosivosti 114.000 tona, najviše se eksploatira u bazenima Crnog, Sjevernog, Karipskog, Kineskog mora te u Mediteranu. Pokreće ga motor MAN-B&W, tip 6S60 MC-C, izgrađen u Brodosplitovoj Tvornici diesel motora, od 13560 kw kod 105 okr/min, što će mu omogućiti razvijanje najveće brzine od 15,3 čvorova. Brod će opsluživati 32 člana posade.

U ime naručitelja primopredajni zapisnik potpisao je Ive Mustać, predsjednik Uprave Tankerske plovidbe d.d., a u ime brodogradilišta predsjednik Uprave Brodosplita Srđan Kovač.

Povezani članci

Who's Online

We have 415 guests and no members online