Kap po kap za dug naš

Situacuja poprima dramatične razmjere kad su u pitanju krediti banaka. U nekim poslovnim bankama ovih je dana, tako, postalo nemoguće dobiti stambeni kredit, što je ranije bilo gotovo namah. Zahtjevi se primaju, ali se realizacija prolongira za sljedeću godinu, dok se već odobreni krediti isplaćuju sve sporije, kap po kap. Jedan je kupac stana minulog tjedna obaviješten da će mu novac kredita, odobrenog u listopadu, biti isplaćen zadnjeg dana studenoga. To znači da u međuvremenu mora platiti i nemale interkalarne kamate, neplanirani dodatak nameta. Poznata kritičarska kuća nedavno je imala veliku akciju davanja gotovinskih kredita, da bi ih na dan završetka marketinške kampanje naprasno ukinula...

 I OTPUSTI NAM DUGE NAŠE...

Piše: Pero Livajić / Zadarski regional
Izvor: Zadarski regional

Sada je već svima jasno da je vrijeme raskošne potrošnje, temeljene na povoljnim kreditima u bankama, iza nas. Podjednako građanima i tvrtkama.

Recesija će pogoditi sve koji na tržištu nude ono što se baš i ne mora kupiti, a to su automobili, namještaj, odjeća, bijela tehnika, kultura.

Zamrzavanje plaća, realni pad dohotka zbog inflacije, očekivani rast kamata i slaba potražnja sniziti će i cijene nekratnina.

Povezani članci

Who's Online

We have 134 guests and no members online