Predstavljanje projekata za poduzetnike naše županije

Prezentacija Programa i Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva 2008. za poduzetnike Splitsko-dalmatinske županije održat će se u četvrtak, 19.lipnja 2008. godine, u 11.00 sati, na Ekonomskom fakultetu, Matice hrvatske 31, Split. O projektima će govoriti državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tajana Kesić-Šapić sa suradnicima i Silvana Bandalo, viša savjetnica iz HAMAG-a. Pozivamo poduzetnike da dođu na prezentaciju i neposredno doznaju sve o navedenim projektima ...

Predstavljanje projekata za poduzetnike naše županije

Izvor: Mingorp

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva radi što uspješnije realizacije i provođenja Programa i Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2008.godinu nastavlja s prezentacijom projekata za poduzetnike po županijama.

Naime, Ministarstvo je predvidjelo u 2008. godini za projekte i sredstva poticanja malog i srednjeg poduzetništva 351 milijun kuna, od toga za konkurentnost i inovacije 89 milijuna, obrazovanje u poduzetništvu 8 milijuna, poticanje regionalne konkurentnosti 118 milijuna kuna, te poticanje razvoja obrta 12 milijuna kuna.

Predviđena sredstva Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za ove projekte veća su za 35 posto od prošlogodišnjih, a kada se dodaju financijska sredstava za ove projekte u drugim ministarstvima , proračunska sredstva uvećana su za 50 posto.

U sustav poticaja uvedeni su različiti kriteriji za mikro, male i srednje poduzetnike.

Naglasak je na mjerama za ubrzaniji rast poduzetničkih aktivnosti osobito u sektorima sa značajnijim potencijalom rasta.

Povezani članci

Who's Online

We have 270 guests and no members online