'Dan karijera' na FESB-u

I ove se godine na Fakultetu elektrotehnike, strojarsta i brodogradnje (FESB) u Splitu održava već tradicionalni "Dan karijera". "Dan karijera" je namijenjen studentima i poslodavcima, s osnovnim ciljem da studente završnih godina FESB-a upozna s mogućnostima zapošljavanja u struci te suradnje s tvrtkama u širem okruženju poput Siemensa koji organizira inovacijsku radionicu "Gradovi budućnosti", Brodosplita, Autohrvatske, Cemex-Dalmacijacement... "Dan karijera 2008" se održava u četvrtak 12. lipnja 2008. godine, s osnovnim događanjem u obliku prezentacija tvrtki na štandovima u auli FESB-a, te sa sljedećim popratnim programom ...

Piše: M.B.
Izvor: FESB

Udruga bivših studenata FESB-a održat će predavanje i diskusiju pod nazivom "Planiranje karijere nakon FESB-a", a dipl. ing. Stanislav Prusac radionicu "S faksa u vlastiti posao - kako osnovati i voditi izvoznu softversku tvrtku".

Organizatori "Dana karijera" su FESB i studentska udruga IAESTE - podružnica Split.


PROGRAM  Dana Karijera 2008

FESB, četvrtak 12. lipnja 2008.

9:15- 10:00

Dvorana: A4
Tvrtka: Cemex - Dalmacijacement d.d.
Tema: Prezentacija tvrtke


10:15- 11:00

Dvorana: A4
Tvrtka: Autohrvatska d.o.o
Tema: Prezentacija tvrtke


11:15 - 12:00

Dvorana: A4
Tvrtka: Brodosplit d.d.
Tema: Prezentacija tvrtke


10:30 - 13:00

Dvorana: C402
Tvrtka: Siemens d.d.
Tema: Inovacijska radionica "Gradovi budućnosti"

Siemens Vas i ove godine poziva na inovacijsku radionicu. Ovogodišnja radionica nosi naziv: "Gradovi budućnosti". Kroz radionicu ćemo Vam ukratko predstaviti novo poslovno usmjerenje u Siemensu, te Siemensovo istraživanje provedeno u svim većim hrvatskim gradovima, naravno s fokusom na Splitu.

Obećavamo: saznat ćete nešto novo, dobro se zabaviti, a najbolji timovi bit će nagrađeni!

Prijavite se za sudjelovanje u radionici preko E-learning portala FESB-a.


13:15 - 14:00

Dvorana: A4
Tvrtka: Udruga bivših studenata FESB-a (UBS)
Tema: Predavanje i diskusija "Planiranje karijere nakon FESB-a"

Bivši studenti FESB-a, predstavnici različitih struka i generacija, različitih osobnih karijera, predstavljaju svoje trenutne pozicije, iskustva i putove nakon FESB-a, savjetuju studente što nakon fakulteta, kako i gdje primjeniti znanje stečeno na fakultetu.


14:15 - 15:30

Dvorana: A4
Tvrtka: Stanislav Prusac, dipl. ing., Polar d.o.o.
Tema: Predavanje i radionica - "S faksa u vlastiti posao - kako osnovati i voditi izvoznu softversku tvrtku"

Predavanje će pokazati kako se može započeti profitabilan posao sa vlastitim proizvodom (sofver, intelektualno vlasništvo) putem interneta na svjetsko tržište. Uz dobru ideju za proizvod, potrebno je vrlo malo novca.

Sudionicima će biti izložena saznanja i iskustva o prilikama i preprekama s kojima se susreću male startup tvrtke u utrci na svjetskom tržištu softvera, a dobit će i brojne praktične savjete kako sami početi.

Gost predavač će biti Frane Borozan, student FESB-a, koji će iznijeti svoj primjer uspješnog plasiranja softverskog proizvoda na svjetsko tržište.

Gosti u publici će biti direktori izvornih tvrtki IT profila koji će sudjelovati u raspravi na ovu temu na kraju predavanja.

Predavanje je namijenjeno studentima kao i svima koji razmišljaju o osnivanju vlastitog startupa, kao i vlasnicima ili managerima IT tvrtki koji žele internacionalizirati svoje poslovanje izvozom IT proizvoda na globalno tržište.

Povezani članci

Who's Online

We have 150 guests and no members online