Leonardo Ljubičić na čelu Splitske razvojne agencije

Splitska razvojna agencija, kaže Omišanin Leonardo Ljubičić, njen direktor i jedini zaposlenik, upravljat će velikim gradskim projektima, što će bitno ubrzati njihovu realizaciju, a prvi u nizu je velika poduzetnička zona u Dračevcu. Strukturu djelatnika novoustrojene tvrtke u vlasništvu Grada Splita činit će projektni menadžeri i stručnjaci s područja prava, ekonomije, geodezije i ostalih područja, kako bi, kaže Ljubičić, služba mogla što efikasnije i brže rješavati probleme, umjesto da troši vrijeme gradskih službi koje su ionako pretrpane poslom ...

OSNOVANA SPLITSKA RAZVOJNA AGENCIJA
 
Piše: Nikolina Lulić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
Zasad je Ljubičić jedini zaposlenik tvrtke, no do kraja 2008. godine u planu je zapošljavanje još troje do četvero ljudi, a krajem iduće godine tvrtka bi trebala imati maksimalno deset zaposlenih.

Menadžeri i stručnjaci
 
Leonardo LjubičićStrukturu djelatnika činit će projektni menadžeri i stručnjaci s područja prava, ekonomije, geodezije i ostalih područja, kako bi, kaže Ljubičić, služba mogla što efikasnije i brže rješavati probleme, umjesto da troši vrijeme gradskih službi koje su ionako pretrpane poslom.

Agencija će biti zadužena za pripremanje investicijskog elaborata koji uključuje financijsku analizu velike poduzetničke zone u Dračevcu, a izradit će i marketing plan zone, definirati kakav će tip poduzetnika djelovati u zoni, te ono najvažnije – model financiranja cijelog projekta.
 
- U tom smislu imamo mogućnost korištenja pretpristupnih fondova Europske unije, za koju pripremamo iscrpan izvještaj. Što se tiče modela financiranja, najvjerojatnije će to biti neki od modela javno-privatnog partnerstva – najavljuje Ljubičić i dodaje kako u razdoblju od sljedećih šest mjeseci do godinu dana već očekuje početak konkretnijih građevinskih radova u zoni.
 

 Clanak  PROČITAJTE VIŠE na stranicama Slobodne Dalmacije...

 

Povezani članci

Who's Online

We have 142 guests and no members online