'Sajam Dalmacije' u Šestanovcu

Ako je za vjerovati pričama koje se ovih dana mogu čuti u Šestanovcu, to bi mjesto uskoro trebalo dobiti jedan od najvećih hrvatskih sajmova. Vijest o gradnji Sajma Dalmacije ubrzo se proširila cijelim krajem, a kao investitora se spominje tvrtka Holding Splićanka u vlasništvu Stipe Latkovića, koji je o svemu navodno obavijestio i općinsko vodstvo. Istinitost tih navoda potvrdio nam je i načelnik te općine Pave Čikeš, istaknuvši kako je pismo namjere u Općinu stiglo još u kolovozu prošle godine, ali da se o tom projektu još nije raspravljalo. Ostvare li se ambiciozni planovi investitora, sajam će svojim kontinuiranim djelovanjem uvjetovati i brzu transformaciju Šestanovca ...

 STIGLO PISMO NAMJERE

Piše: M. Nejašmić / Slobodna Dalmacija

- Gradnja sajma je predviđena u okviru planirane gospodarske zone podno tvornice Tang, u zapadnom dijelu mjesta. Međutim, investitor od Općine traži pomoć pri uređenju potrebnog parkirališnog prostora, izgradnju potrebne infrastrukture za parkiralište i pomoćne sajamske sadržaje. Osim toga, zahtijevaju oslobađanje obveza plaćanja komunalnog doprinosa, a da se komunalna naknada naplaćuje u simboličnom mjesečnom iznosu od jedne kune - otkrio nam je Čikeš, dodajući da će se o svemu uskoro raspravljati na Općinskom poglavarstvu, ali ne prije nego što se donese konačno rješenje prostornog plana.

Sajam SASO

Inače, investitor traži 10 hektara površine na kojoj bi se izgradio reprezentativan sajam s raznim pomoćnim sadržajima. Posao bi našlo pedesetak radnika različitih struka u osnovnoj djelatnosti i još toliko na pomoćnim poslovima. Dakako, vodilo bi se računa i o indirektnom upošljavanju u pratećim uslužnim i drugim novim kapacitetima čija će izgradnja biti uvjetovana djelatnošću sajma.

Također se očekuje da će se stalno po svakoj sajamskoj manifestaciji, koje će se odvijati u ciklusima od petnaest dana, 2000 izlagača, pojavljivati minimalno nekoliko tisuća dnevnih posjetitelja kao tražitelji određenih.

Ostvare li se ovakvi ambiciozni planovi, sajam će u konačnici svojim kontinuiranim djelovanjem uvjetovati i brzu transformaciju Šestanovca.

Povezani članci

Who's Online

We have 159 guests and no members online