Tunel za nigdje guta još 20 milijuna kuna

Hrvatske ceste potrošiti će 19,7 milijuna kuna predviđenih za nastavak gradnje obilaznice Stobreč - Dugi Rat - Omiš D8, na završetak projekta tunel Omiš-Omiš, koji bi, prema planovima HC-a, trebao biti završen krajem travnja ove godine. Točnije, od spomenute ukupne vrijednosti, za zemljište je predviđeno 100.000 kuna, na projektiranje 500.000 kuna te za samu izgradnju 19.100.000 kuna. Inače, za one zaboravnije, Slobodna Dalmacija je svojedobno bila pisala o "tunelu koji ne vodi nikamo", jer se "zgodilo" tako da je planom HC-a od čitave zaobilaznice najprije izgrađen most koji s južne strane izlazi na Jadransku magistralu, a sa sjeverne strane na kanjon rijeke Cetine, odnosno na "fantomski" most kojeg, naravno, još uvijek nema, kao ni ostatka zaobilaznice..., piše Frenki Laušić na stranicama Slobodne Dalmacije...

TUNEL ZA NIGDJE

Obilaznica zvana čežnja

Piše: Frenki Laušić / Slobodna Dalmacija
Foto/plakat:  Kažimir Hraste, FDK Omiš 2013.
Izvor: Slobodna Dalmacija


"Inače, što se tiče nastavka projekta zaobilaznice Mravinci - Stobreč - Dugi Rat - Omiš, u HC-u su istaknuli kako "u ovome trenutku možemo konstatirati da su Hrvatske ceste prošle godine održale prezentaciju na istu temu, te prezentirale lokalnoj samoupravi multimodalni projekt".

"Tada je u medijima objašnjeno koje korake je potrebno poduzeti sa strane lokalne samouprave, kako bi Hrvatske ceste kao investitor mogle aplicirati projekt prema EU fondovima. Isto tako, planom nabave predvidjeli smo određena financijska sredstva za projektnu dokumentaciju navedenog strateškog projekta" - rekla je Tamara Pajić iz HC-a za Slobodnu Dalmaciju.

Tako će "obilaznica zvana čežnja" još neko nepoznato vrijeme ostati čežnja žiteljima tog područja, a i turistima našim najdražim koji ljeti zajedno s domaćinima uživaju u čarima višesatnog čekanja na ulazu i izlazu iz Omiša, barem dok lokalna uprava ne odradi svoj dio posla, a onda treba pričekati i na pribavljanje sredstava od Europske unije.

Povezani članci

Who's Online

We have 739 guests and no members online