Sindikati Slobodne protiv manjih plaća

Tri sindikata koja djeluju u Slobodnoj Dalmaciji priopćila su da odbacuju prijedlog Uprave o smanjenju plaća radnicima tog poduzeća. Još jednom želimo istaknuti da se ne osjećamo odgovornim za situaciju u koju je dovedena Slobodna Dalmacija, o čemu smo i javno upozoravali Uprave Europapress holdinga i Slobodne Dalmacije te Hrvatski fond za privatizaciju, napominju sindikalci koji poručuju svim radnicima Slobodne Dalmacije da ne potpisuju nikakve anekse ili slične papire kojima pristaju da im se do kraja godine smanjuje plaća, što Uprava namjerava provesti jednostranom odlukom, protivno Kolektivnom ugovoru koji je na snazi već više od pet godina... I zaposlenici Novog lista u strahu su od otkaza. Ostavka Ivice Ðikića na mjesto glavnog urednika Novog lista (dao ostavku jer nije htio djeliti kolegama otkaze) izazvala je bojazan zaposlenika tih dnevnih novina da bi uskoro mogli uslijediti otkazi. Iz uprave kažu da je nekim novinarima s kojima su novine povremeno surađivale otkazana suradnja, no da otkazi ne prijete onima koji su u radnom odnosu ...


DUGOPOLJE


Sindikati Slobodne protiv manjih plaća

 
Izvor: Business.hr, HINA


zgrada Slobodne Dalmacije u SplituOd uprava, kao i od Vlade sindikalisti Slobodne Dalmacije traže odgovore na pitanja zašto se ne objavljuje kupoprodajni ugovor između EPH-a i HFP-a, kad se zna da je Slodobna bila u državnom vlasništvu, zašto su nekretnine Slobodne Dalmacije opterećene hipotekom i kamatama na ime kredita kojima su izvršena ulaganja u polovnu rotaciju i novu poslovnu zgradu u Dugopolju te zašto se kao dokapitalizacija Slobodne dopušta preuzimanje dionica posrnule Adriatice.net i to na način da EPH kao suvlasnik 50 posto dionica u vrijednosti od 35 milijuna kuna na Slobodnu Dalmaciju fiktivno prenosi 25 posto istog udjela za 73 milijuna kuna?

Sindikalci ističu da ne žele snositi posljedice najnovijih promašaja u vođenju kuće, pri čemu izdvajaju 10 milijuna kuna kredita za Adriaticu.net, potom istoj tvrtki još 37 milijuna kuna za dokapitalizaciju, te prodaju udjela u SD Trgovini vrijednog više milijuna eura Agrokoru, od kojih Slobodna, po svemu sudeći, neće vidjeti ništa, kao i od najavljene prodaje stare zgrade u Splitu Agrokoru.

Sindikati Slobodne Dalmacije poručuju da su itekako socijalno osjetljivi jer, iako već nekoliko godina rastu troškovi života, nisu tražili povećanje plaća.

Osim toga, unatoč Kolektivnom ugovoru, nikada nisu inzistirali na isplati regresa za godišnji odmor, a spremni su za ovu godinu odreći se božićnice, kaže se u priopćenju.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 234 guests and one member online

  • admin