Prodajna izložba originalnih hrvatskih suvenira

SuvenirDa originalni hrvatski suveniri polako, ali sigurno istiskuju jeftine suvenire proizvedene u Kini, mogu se uvjeriti posjetitelji Sedme prodajne izložbe proizvođača suvenira iz cijele Hrvatske, pod nazivom "Kvarner Expo", piše Vjesnik, koja se održava od 31. ožujka do 3. travnja pod šatorom na opatijskoj Slatini. Izložba je okupila 130 proizvođača suvenira iz cijele Hrvatske, a prevladavaju proizvođači gastronomske ponude te suveniri od drva i gline. S otoka Krapnja, znanog po spužvarima, stigla je u Opatiju i haljina napravljena od spužvi iz hrvatskog podmorja, što je posebna atrakcija za brojne strane goste koji borave na Opatijskoj rivijeri. Miranda Pajić iz Skradina goste te izložbe mamila je mirisom prženih badema. Iz Pirovca je i ove godine u Opatiju došla Mirjana Kukrić koja već nekoliko godina proizvodi vjerojatno najmanji originalni hrvatski suvenir – barčicu napravljenu od koštice badema, a sada je izložila i niz lijepo izrađenih predmeta od drva maslina ...


MADE IN HRVATSKA


Piše: D. Herceg / Vjesnik
Izvor: Vjesnik


Da originalne ideje po pitanju kreiranja suvenira ne dolaze samo iz mjesta uz more, potvrđuju mnogi kontinentalci, među njima i Mirjana Šeb-Čižmešija iz Koprivnice koja je izložila medenjake i orehnjaču, oplemenjene mladom koprivom.

Tvrtka "Izvori iz života" iz Iloka izložila je pjenušac "Double Gold" oplemenjen s listićima 24-karatnog jestivog zlata, a boca takva pića košta 1000 kuna.