Strategija brendiranja Splitsko-dalmatinske županije

jedrenjacijadranKako u Splitsko-dalmatinskoj županiji stvoriti prepoznatljiv zaštitni znak cilj je projekta “Strategija brendiranja Splitsko-dalmatinske županije” koji još od prošle godine provodi Agencija za razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Mc Cann Erickson, a pod pokroviteljstvom Slobodne Dalmacije. - Dalmacija se mora okrenuti lokalnom jer će se tako na najbolji način predstaviti svima - kaže Edvin Jurin iz Mc Cann Ericksona. Put do konačnih brendova, kaže, neće biti ni lagan ni brz, no pozitivnim ocjenjuje izvrstan odaziv što pokazuje da predstavnici gradova i općina žele sudjelovati u projektu ...


Splitsko-dalmatinska Županija ističe, kroz brend, svoje najbolje posebnosti


Zaštitni znak:

Moja Dalmacija najljepša


Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Nakon prve faze i predstavljanja u studenome, projekt ide dalje, pa su se u srijedu na zanimljivim radionicama u Splitu okupili predstavnici Agencije, Županije splitsko-dalmatinske, gradova i općina, a sve kako bi razmijenili iskustva iz svojih sredina.


kriljanski jedrenjaci


Vidljivo zadovoljan odazivom na radionice Srećko Radnić, direktor županijske Razvojne agencije podsjeća:

- Željeli smo u proces brendiranja županije uključiti ugledne ljude različitih profila s područja županije kako bi dali svoja promišljanja o oznakama prepoznatljivosti. Brandiranje je iznimno važno jer kad prepoznate brend, certificirate ga i osigurate u dovoljnim količinama, rezultat je dodana vrijednost od koje imaju korist svi - kaže Radnić.

Kako bi na najbolji način poručio što Dalmacija danas doista jest poslužio se glazbom, koja je jedna od prepoznatljivih brendova ove regije.


dućke plaže


Pamtimo Terezinu pjesmu “Moja Dalmacija najljepša, moja Dalmacija jedina...” i s razlogom se divimo tim stihovima, jer ovo je doista regija ugodna življenja. I zato brendiranjem želimo da takva lijepa Dalmacija na one koji dođu k nama ostavi dojam i da se baš zbog toga dojma ponovno vrate - kaže Radnić.

Za mr. Ivanu Žilić iz Grada Trogira, grada bogate kulturne baštine, važno je osjetilno brendiranje, a na pitanje koji je miris i okus njezina grada kaže:

Miris mora i okus trogirskih rafiola, to je ono što uz brojne kulturne vrijednosti danas uspješno može predstaviti Trogir.


stare crkvice


Brendiranje, kako kaže Edvin Jurin iz Mc Cann Ericksona, nije ni simbol ni ime nego kombinacija identiteta, reputacije i odnosa i samo tako se stiže do željenog rezultata.

- Dalmacija se mora okrenuti lokalnom jer će se tako na najbolji način predstaviti svima- kaže Jurin. Put do konačnih brendova, kaže, neće biti ni lagan ni brz, no pozitivnim ocjenjuje izvrstan odaziv što pokazuje da predstavnici gradova i općina žele sudjelovati u projektu.

Nakon njih o brendiranju će na sličnim radionicama govoriti gospodarstvenici, te poznate osobe iz svijeta kulture, sporta i glazbe.


lipe skrovite plaže

Povezani članci

Who's Online

We have 777 guests and no members online