Kerum zadužen, ali izbjegava sudbinu Peveca

Splitski "kralj trgovine" Željko Kerum je, zbog problema s velikim dugovanjima i dobivanjem novih kredita, prisiljen ili prodati maloprodajni lanac “Kerum” ili nekretnine. No, kako su sada cijene nekretnina u Hrvatskoj dosta pale, te kako se mnogo više može zaraditi prodajom izgrađenog objekta (za čije investiranje Kerum sada nema novca) nego gologa zemljišta, isplativije je prodati trgovački lanac. Tako glasi analiza većine analitičara, saznaje Slobodna Dalmacija, glede namjere Keruma da proda svoje trgovine, iako ističu kako sada nije najbolje vrijeme ni za prodaju trgovačkih tvrtki ...


ANALITIČARI SMATRAJU KAKO JE SPLITSKI PODUZETNIK PRISILJEN NA TRGOVINSKU PONUDU


Piše: Frenki Laušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


PROČITAJ VIŠE...


- Jedan od razloga za prodaju trgovine tvrtke "Kerum" d.o.o. je zaduženost ove tvrtke i veći naglasak na financiranje rasta iz tuđih sredstava. Rizik poslovanja je stoga veći, posebno u uvjetima financijske krize kada je zaoštreno kreditiranje i kada kupci kupuju opreznije. Narasli su dugovi, a pad profitabilnosti otežava otplatu dugova iz vlastitih sredstava. Slična situacija je i s Pevecom, koji je zapao u velike probleme, no Kerum će se ipak izvući - kazao je Slobodnoj Dalamciji Dr. sc. Ivan Damir Anić, viši znanstveni suradnik Ekonomskog instituta.


Kerum


Kerumu sada manjka novca za realiziranje ambicioznog investicijskog plana, a i kasni s njim, a nove kredite ne može lako dobiti. Zbog toga mu treba novac da nastavi sa započetim investicijama, a navodno mu je žao prodati nekretnine na kojima može mnogo više zaraditi nakon što izgradi objekte.


Hotel Marjan

Povezani članci

Who's Online

We have 162 guests and no members online