Požar u Stanićima prijetio kućama

požarOpet su mistom zaurlale vatrogasne sirene. Izgleda da je nešto jači vjetar "dušu dao" za požare. Gorjelo je iza Omiša jučer, a bome gori opet i danas. Požar je izbio u 17.40 sati između Lokve Rogoznice i Čeline Stanića i opasno prijeti kućama. U Stanićima vatrogasci brane stare kuće, a mještane ugrožava dim, izvještava Glas Dalmacije. - Jugoistočni vjetar nosi vatru i dalje prema Omišu, a ukoliko požar ne zaustavimo u Stanićima bit će ga teško dalje obuzdati - javio im se s mjesta požara Ivan Kuvačić, zapovjednik Vatrogasnog područja Omiš. S druge strane od Lokve Rogoznice požar se širi istočno i tu ga je lakše nadzirati, javljaju vatrogasci, a ako se tu pak proširi prema staroj cesti bit će ga također teško lokalizirati. Do sada je izgorjelo oko šest hektara borove šume, a kuće su, navode kolege - ozbiljno ugrožene.

Požar koji je jučer buknuo jučer oko 17.40 sati između Lokve Rogoznice i Čeline Stanići lokaliziran je jutros u 7.30 minuta.

Piše: Živana Šušak / Glas Dalmacije

Ključan trenutak je bio obrana kuća u Stanićima gdje je požar naposljetku i zaustavljen.

Nakon što se cijelu noć čuvalo požarište, na terenu su danas ostali omiški vatrogasci koji osiguravaju rubne dijelove opožarenog područja.

Vatra je progutala oko 30 hektara mlade borove šume. Nijedan vatrogasac nije ozlijeđen, osim što je tijekom gašenja Hitna pomoć donijela tekućinu i kapi za ispiranje očiju jer je 15 gasitelja u borbi s vatrenom stihijom nadimilo oči.

Povezani članci

Who's Online

We have 142 guests and no members online