Dugoratski vatrogasci spremni za sezonu požara

Dio članova DVD Dalmacija ...Vatrogasci DVD "Dalmacija" iz Dugog Rata nakon odlično organiziranog memorijalnog turniraZDRAVKO RAKELA-BEMBO" u Dugom Ratu na kojem su osvojili 4. mjesto te proslave Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca i dalje su neumorni u svojim brojnim aktivnostima. U pauzama stalnih napornih priprema i vježbi pred nadolazeću požarnu sezonu, dugoratski vatrogasci sudjelovali su na IX. memorijalnom turniru vatrogasnih ekipa "M.Drašković-Bilkan" u Solinu, održanog 19. i 20. svibnja, gdje su u konkurenciji od 22 ekipe osvojili visoko 2. mjesto ... Nakon pobjeda na DVD-ima "Dugopolje", "Kaštela" i fovoritima turnira DVD "Hvar", dugoratski vatrogasci poraženi su tek u finalu i to od domaćina DVD-a "Solin" ...

Piše: Marko Kadić / DVD "Dalmacija"

DVD DalmacijaU subotu 26. svibnja naši vatrogasci sudjelovali su na Prvom kupu Vatrogasne zajednice Dalmacije i 2. kupu Hrvatske vatrogasne zajednice koje se održalo tijekom vikenda u Makarskoj gdje su okupilo oko 550 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Naši su se vatrogasci natjecali u dvije natjecateljske discipline, vježbe s motornom štrcaljkom i polaganje tlačnih i usisnih crijeva, te u štafetnoj utrci na 400 metara (8 x 50 metara).

Na ovom natjecanju naši vatrogasci su predstavljali Općinu Dugi Rat te županiju Splitsko-dalmatinsku uz vatrogasce iz Solina, Kaštela, Hvara i Šolte.

DVD DalmacijaIako nisu imali idealne uvjete za treniranje i dovoljno vremena za usavršavanje ekipe, dugoraćani su ponovo pokazali svoju spremnost i spretnost (no ovog puta kući nisu ponili pehar), ali pohvala od organizatora i sudaca natjecanja bilo je na pretek, uz poruku da se od njih u bliskoj budućnosti očekuju obećavajući rezultati. Valja naglasiti i to da su naši vatrogasci imali 3. najbolji rezultat u našoj županiji.

Vjerujući u sebe i u želju za još boljim rezultatom naši se vatrogasci pripremaju za veliko vatrogasno natjecanje koje će se održati 09. lipnja 2007. god. na 28. memorijalu „Mirko Kolarić" u Varaždinu.

Uz ova sva natjecanja i događanja naši vatrogasci se i dalje, bez zastoja, pripremaju za nadolazeću požarnu sezonu.

DVD Dalmacija Dugi RatTako su 27. svibnja u 18 sati izveli veliku vježbu gašenja šumskog požara na nepristupačnom terenu poviše novog groblja u Dućama. Na vježbi su sudjelovali svi operativni članovi vatrogasne postrojbe DVD-a "Dalmacija" s 3 vozila.

Povezani članci

Who's Online

We have 261 guests and no members online