Istekao rok za podnošenje prijedloga za javna priznanja Općine

zastava općineJoško ČizmićDanas je istekao rok (01.03.2009.) za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Općine Dugi Rat za 2008.g. Želimo izvjestiti dugoratsku javnost da je na sjednici Izvršnog odbora VK Korenta od 20.02.2009.g. donesena odluka da se JOŠKO ČIZMIĆ, iz Dugog Rata, predloži za dodjelu godišnje nagrade - osobna nagrada za 2008.g. Joško Čizmić rođen je 01.03.1956.g. Skoro cijeli svoj život se bavi različiti društvenim aktivnostima kao što su: sport (rukomet), izviđači, kultura (slikarstvo, Dugoratsko kulturno ljeto, izložba "100 fotografija za 100 godina Dugog Rata",..), kao i ostalim aktivnostima (tzv. "Četveroboj", član je Udruge „Tvornica"). Uz VK Korenat supredlagatelj ovog prijedloga (u nastavku teksta) koji je jutros uručen Općinskom protokolu jest udruga "Tvornica" iz Dugog Rata ...

VATERPOLO KLUB KORENAT
DUGI RAT

OPĆINA DUGI RAT   
Komisija za javna priznanja   


Predmet: Prijedlog za dodjelu javnog priznanja

Na sjednici Izvršnog odbora VK Korenta od 20.02.2009.g. donijeli smo odluku da se JOŠKO ČIZMIĆ, iz Dugog Rata, Mosorska 7, predloži za dodjelu godišnje nagrade - osobna nagrada za 2008.g.

Ista se donosi u skladu sa člankom 15. "Odluke o javnim priznanjima općine Dugi Rat" („Službeni glasnik" službeno glasilo općine Dugi Rat br. 3/2006 od 12.04.2006.), kao i člancima 6. i 8. citirane Odluke.


OBRAZLOŽENJE

Joško Čizmić rođen je 01.03.1956.g. Skoro cijeli svoj život se bavi različiti društvenim aktivnostima kao što su: sport (rukomet), izviđači, kultura (slikarstvo, Dugoratsko kulturno ljeto), kao i ostalim aktivnostima (tzv. „Četveroboj", član je Udruge „Tvornica" i slično).

U sportu, odnosno u rukometu je sa manjim prekidima prisutan od 1972. godine. Nakon završetka igračke karijere već više od 25 godina je član uprave rukometnog kluba u kojem je obnašao različite dužnosti. Već više od osam godina je i predsjednik muškog rukometnog kluba „Hrvatski dragovoljac".

Joško ČizmićZa to vrijeme postignuti su i najveći sportski rezultati Dugoratskog rukometa. Da nabrojimo samo neke: dječaci dva puta osvojili treće mjesto u državi, kadetske ekipe već treću sezonu uzastopno igraju Prvu Hrvatsku ligu u kojoj nastupa najboljih 18 ekipa u državi, osvojeno je nekoliko Regionalnih prvenstava i na desetke Županijskih u svim dobnim skupinama, a sekcija rukometa na pijesku je 2007.g. bila prvak Hrvatske.

Vrhunac svih rezultata se dogodio u 2008.g. kada su mlađi kadeti (1994.godište) kluba „Hrvatski dragovoljac" postali prvaci Hrvatske. U tom uspjehu i njegov osobni doprinos kao predsjednika kluba i kao službene osobe na svakoj utakmici je bio značajan.

Na kulturnom polju tijekom 2008.g. istakao se kao glavni organizator svih izložbi u okviru Dugoratskog ljeta, kao i jednim od urednika izbora i postava izložbe100 fotografija za 100 godina Dugog Rata".

Ovo je u najkraćim crtama životopis Joška Čizmića, a u skladu sa odredbama članka 14. Odluke o javnim priznanjima Općine Dugi Rat. Najkraći, a ipak toliko bogat i pun značajnih stvari, naročito u 2008. godini.

Stoga s pravom smatramo da će i vaša odluka biti sukladna našem prijedlogu, a to je da je Joško Čizmić dobitnik godišnje nagrade - osobne nagrade općine Dugi Rat za 2008. godinu.Pozdravljamo,

Predsjednik VK Korenat
Slobodan Tomić


Dugi Rat, 20.02.2009.g.

Povezani članci

Who's Online

We have 104 guests and no members online