Ne prosljeđujte e-poštu o navodno bolesnoj djeci

U pretincima elektroničke pošte domaćih internetskih korisnika ponovo je došlo do epidemije širenja e-mailova u kojima roditelji oboljele djece apeliraju da im se pomogne u financiranju liječenja. Sadržaj poruke od zemlje do zemlje razlikuje se po "oboljenju", "tužnoj" priči, ili, u slučaju tobožnjih nestanaka, po dobi, slici djeteta i mjestu nestanka, a zajedničko im je da se traži prosljeđivanje e-mail poruke na što više adresa. Korisnici koji pozornije čitaju sadržaj poruke, takav e-mail odmah brišu, jer znaju da je riječ o prikupljanju aktivnih adresa e-pošte koje se potom prodaju tvrtkama koje se bave slanjem e-pošte s neželjenim reklamnim sadržajem - Spama ...

Piše: Tomislav Grdić / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

 
Cilj originalnog pošiljatelja lažnog e-maila koji treba masovno proširiti internetom je i destabilizacija softvera namijenjenih filtriranju neželjenih poruka i reklama.
 
Softverski alati koji uklanjaju neželjene poruke "uče" koja poruka je neželjena. Kada određeni e-mail proslijedi dovoljno velik broj korisnika, njezin sadržaj i originalni pošiljatelj više nisu na crnim listama alata koji filtriraju promet elektroničke pošte, a posljedica je još više neželjenih e-mailova u ionako spamom prenatrpanim e-poštanskim sandučićima.
 

Otvorite rezervnu e-mail adresu
 
Ako pregledavate internetske sadržaje koji nude besplatne usluge, izbjegavajte registriranje na njihove 'mailing' liste na koje šalju obavijesti o novim proizvodima i uslugama.
 
Ako to ipak želite napraviti, onda za to otvorite dodatnu e-mail adresu.
 
Velik broj spam-poruka završava uputama kako se odjaviti s takvih 'mailing' lista, no to nemojte činiti jer, pokušate li se odjaviti sa 'spammerskih' lista, učinit ćete zapravo suprotno. 'Spammeru' će to biti potvrda da je vaša adresa ispravna i da poruke koje na nju stižu netko i čita.

Povezani članci

Who's Online

We have 192 guests and no members online