Kaštelani napokon dobili svoje novine

kastelanske novineGrad Kaštela sa svojih 50.000 stanovnika napokon dobiva svoje lokalne novine. Portal grada Kaštela (www.kastela.org), koji kao internet stranica postoji već gotovo četiri godine, a kao dvotjednik u tiskanom (eksperimentalnom) obliku izlazi od travnja prošle godine (2007.), u petak 22.veljače kreće u širu distribuciju i moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima u Kaštelima. Portal – kaštelanske novine će se u početku tiskati kao dvotjednik s planiranom nakladom od 5.000 komada Tvrtka "Fikro" d.o.o. iz Kaštela, koja stoji iza "Portala - Kaštelanskih novina", potpisala je Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji s Gradom, budući da internet izdanje Portala grada Kaštela već duže vrijeme uspješno prati i obrađuje svakodnevne vijesti i bitne teme iz društvenog, gospodarskog i ekonomskog života grada te izvještava i o radu Gradske uprave, a sa našim dugoratskim portalom ima izrazito razvijene kontakte i suradnju ...

Piše: Jelena Tadin

Inače, internetsku adresu www.kastela.org, do danas je od njezina osnutka u travnju 2004. godine posjetilo više od dvanaest milijuna čitatelja, a prosječno dnevno stranica ima 2500 jedinstvenih posjeta što je čini jednom od najposjećenijih lokalnih portala u Hrvatskoj. Prošle je godine portal svrstan među deset najboljih stranica u kategoriji "Mediji i novosti" časopisa Vidi, uz bok drugim medijima kao što su Dnevnik.hr, Jutarnji.hr, Bankamagazin…

Inicijativa za osnivanje tiskanog izdanja razvila se iz činjenice da u gradu Kaštelima, gradu od gotovo 50 000 stanovnika, ne postoji tiskani medij, a velikom broju stanovnika grada nije dostupna informacija u internet obliku.

kastelanske novine

Sadržaj lista

Portal – kaštelanske novine kao i Internet Portal grada Kaštela orijentirani su na lokalna događanja i probleme koji su do sada bili marginalizirani u regionalnim odnosno nacionalnim medijima.

Cilj medija je među ostalim i da informiraju, educiraju i motiviraju građane kako bi aktivno sudjelovali u lokalnoj zajednici.

Kaštelanske novine kao i internet portal, će objektivno i neovisno informirati građane o događanjima u Kaštelima i radu Gradske uprave te ih povezivati s Gradskom upravom na način da se uspostavi dvosmjerna komunikacija između vlasti i građana.

Prvi dio novina se sastoji upravo od takvih informacija: vijesti iz grada, aktualnih događanja, gospodarstva, ekologije i sl. Kroz ove rubrike građani pravovremeno saznaju što se oko njih događa pa isto tako mogu na ta događanja i reagirati.

Osim informacija vezanih uz gospodarenje gradom, kaštelanske novine čitateljima daju bogate informacije o kulturnim i sportskim događanjima u gradu.

Također, građani sva pitanja, komentare i sugestije mogu preko ovih novina uputiti gradskim službama, a svoje stavove mogu jasno izraziti u Pismima čitatelja koja će Portal rado objaviti.

U svakom broju će biti objavljene i zanimljive «Crtice iz kaštelanske prošlosti» u kojima će na zanimljiv i poučan način biti obrađen dio kaštelanskog povijesnog nasljeđa za čije bogatstvo malo ljudi u Kaštelima zna.

Poseban dio kaštelanskih novina namijenjen je najavama događanja, koncerata, party-a, sportskih natjecanja, kulturnih događanja i raznoraznih promocija. Noćni život Kaštela predstavlja se u rubrici „Di za vikend?“.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 539 guests and no members online