Poziv na osnivačku skupštinu Udruge

Ribari LjudiInicijativni odbor za osnivanje UDRUGE poziva Vas na Osnivačku Skupštinu Udruge koja će se održati u petak 22.02.2008.g. u prostorijama Hotela za samce u Dugom Ratu s početkom u 19 sati sa dnevnim redom kojeg možete pročitati u nastavku članka... No krenimo iz početka... Ove godine se obilježava 100 godina od početka građevinskih radova u Tvornici, a to je ujedno i 100. rođendan samog mjesta Dugi Rat. Tijekom ovih proteklih 100 godina, naš Dugi Rat je imao Kuglanu, plesnjake, koncerte popularnih pjevača i pjevačica, Kino, Mikrofon je vaš, maškare sa uvijek čuvenim aktualnim optužnicama, cvijetni korzo, izviđače, dočeke Novih godina i još puno, puno toga. Danas od svega toga ima vrlo malo, ili čak i ništa od toga. Prije su se Dugoraćani više družili i pomagali, prije su se češće viđali, razgovarali, veselili se pa i karali. Prije su Dugoraćani imali razloga izaći vani iz svojih kuća i biti zajedno. A danas? Danas smo postali jedna velika spavaonica gdje se u kafićima jedino nešto dešava. I stoga smo mi, ljudi koji smo cijelog života nešto društveno korisno radili, pa i dio onog već spomenutog, odlučili u tom smislu nešto promijeniti. I danas, isključivo zbog toga, osnivamo ovu Udrugu. A čime ćemo se baviti? Pa svime i svačime u prije spomenutom kontekstu! ...

Piše: Goran Tičić

tvornica u dugom ratuZa početak smatramo potrebnim dostojno obilježiti 100.-ti rođendan Tvornice i Dugog Rata. I to na način da prikupimo sve dostupne informacije o cjelokupnoj prošlosti, odnosno o svim segmentima događanja tijekom tih 100 godina, kako pisanih dokumenta, članaka, izvještaja i slično, tako i fotografija ali i osobnih sjećanja i saznanja. Sve to ćemo objaviti u monografiji. Ako bude trebalo i u više njih.

tvornicaNamjeravamo podići i nekakav spomenik Tvornici. U tom smislu smo već poduzeli neke akcije. Namjeravamo pronaći pravi prostor u kojem ćemo organizirati i napraviti arhiv kako bismo sačuvali sve ono što ćemo prilikom svojeg rada na tome pronaći.

Nadalje, organizirati ćemo i više manifestacija u kojima će u prvom redu smisao biti naše međusobno druženje. Tako imamo u planu događanja tipa Jadranskih susreta (nadogradnja onog već čuvenog četveroboja), zatim raznim kulturnim događanjima tipa izložbe, radionice, recitali, predstave, koncerti i slično, možda oživiti i kino, ribarske i slične večeri, gastro priredbe, maškare i sve u tom smislu. Imamo čak i ljude koji će se brinuti za okoliš, odnosno tu dimenziju kvalitete življenja: tzv. zelene.

dugoratska glavicaMa raditi ćemo sve ono što svaki od nas, ali i od Vas ima u svojoj glavi kao ideju koja će svojom realizacijom umnogome podići razinu kvalitete življenja u Dugom Ratu.

Svima takvima ćemo, odlukom Izvršnog odbora prihvatiti te ideje, pomoći u osmišljavanju i izradi projekata te organizaciji i prikupljanju financijskih sredstava za realizaciju istog.

Dakle, naš program rada smo svi mi, ali i vi, poštovani Dugoraćani, Dućani, Jeseničani i svi Vi kojima su naša mala mista u srcu.


Dugi Rat, 22.02.2008.g.

Osnivačka skupština Udruge

DNEVNI RED

1. Otvaranje Skupštine i uvodno izlaganje
2. Izbor radnog predsjedništva
3. Prijedlog Poslovnika osnivačke Skupštine
4. Prihvaćanje Poslovnika snivačke Skupštine
5. Izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
6. Prikaz važnijih odredbi Statuta
7. Prihvaćanje Statuta
8. Predlaganje kandidata za dužnosnike i članove upravnih tijela (predsjednik, zamjenik predsjednika, izvršni odbor, nadzorni odbor i stegovni sud)
9. Izbor dužnosnika i članova upravnih tijela
10. Prijedlog Programa rada
11. Diskusija
12. Prihvaćanje Programa rada
13. Ovjera Skupštinskih dokumenata
14. Zaključenje Skupštine


Dugoratski motiviMolimo da svojim prisustvom uveličate uredno odvijanje osnivačke Skupštine.


Dugi Rat, 14.02.08.g.

Za inicijativni odbor
Goran Tičić

Povezani članci

Who's Online

We have 360 guests and no members online