Otvoreno pismo Načelniku Općine Dugi Rat (i vijećnicima)

unerednikŠtovani Načelniče, dragi Vijećnici, vjerujem da ne trebam posebno naglašavati ulogu internet stranica Dugirat.com (www.dugirat.com) u objektivnom informiranju najšire javnosti o događajima i novostima iz ove naše male sredine, pa ipak, po tko zna koji put (a sada javno kroz ovo otvoreno pismo) Vas pitam – koje Vam još argumente i obrazloženja trebam podastrijeti pa da ovu zamolbu za sufinaciranjem projekta DugiRat.com konačno uzmete u obzir i da je ozbiljno s svojim suradnicima razmotrite, te da me udostojite svojim odgovorom i obrazloženjem istog?.. Više od 10.000 objavljenih članaka, 15 milijuna posjetitelja u proteklih šest godina koliko stranice postoje, više od 2.500 jedinstvenih dnevnih ulazaka na stranice, široka baza suradnika, aktualne teme.. samo su neki od konkretnih argumenata rada osoba koje aktivno sudjeluju u uređivanju ove stranice, argumenti koji nam daju za pravo smatrati da ovo što već godinama radimo na volonterskim osnovama itekako ima smisla i koristi za našu lokalnu zajednicu ...


DEAR JERKO..

OPĆINA DUGI RAT
NAČELNIK Općine Dugi Rat
Poljička cesta 133
21315 Dugi Rat


Zamolba za sufinaciranjem projekta

DugiRat.com


Štovani Načelniče, dragi Vijećnici,

vjerujem da Vam ne treba posebno naglašavati ulogu internet stranica Dugirat.com (www.dugirat.com) u objektivnom informiranju najšire javnosti o događajima i novostima iz ove naše male sredine, pa ipak, po tko zna koji put javno Vas pitam – koje Vam još argumente i obrazloženja trebam podastrijeti pa da ovu zamolbu konačno uzmete u obzir i da je ozbiljno razmotrite, te da me udostojite svojim odgovorom i obrazloženjem istog?


internet stranice Dugirat.com


Više od 10.000 objavljenih članaka, 15 milijuna posjetitelja u proteklih šest godina koliko stranice postoje, više od 2.500 jedinstvenih dnevnih ulazaka na stranice, široka baza suradnika, aktualne teme.. samo su neki od konkretnih argumenata rada osoba koje aktivno sudjeluju u uređivanju stranice, argumenti koji nam daju za pravo smatrati da ovo što već godinama radimo na volonterskim osnovama itekako ima smisla i koristi za našu lokalnu zajednicu ...

Nažalost, medijski projekti, pa i na internetu, generiraju nezanemarive troškove, koje su se dosad nekako uvijek uspjevali podmiriti privatnim sredstvima voditelja projekta, bez opterećenja općinskog proračuna.

U neko sad već davno vrijeme i Općina Dugi Rat je financijski potpomagala naš projekt i tako omogućavala da baš svaki dan dugoraćani mogu pročitati par friških vijesti o svom mistu, aktualnim sportskim i kulturnim događanjima, trendovima, te na jednom mjestu pronaći manje-više sve što su o ovoj sredini zabilježili ostali relevantni hrvatski (i svjetski) dnevnici i tjednici.

No nažalost već dugo vremena to nije tako...

Internet stranice Dugirat.com, uz TV Dugi Rat su jedini lokalni medij u Općini, prepepuštene su vjerojatnom smanjivanju obima rada, budući da zbog troškova pripreme, pisanja, osvježavanja i održavanja sadržaja na stranicama, neće moći zadržati postojeće standarde, a kamoli prigrliti nove u funkcionalnijem i sadržajnijem, kako vizualnom tako i programskom identitetu stranica.

Ne želeći da mještani naše Općine polako ostanu bez još jednog lokalnog i neovisnog medija slobodni smo zamoliti Vas za podršku u sufinanciranju troškova produkcije i održavanja sadržaja naših stranica na portalu Dugirat.com.


PLANIRANI UKUPNI GODIŠNJI TROŠKOVI ZA PROVEDBU PROJEKTA "DUGIRAT.com" IZNOSE 21.600 KUNA.Za potporu i sufinanciranje projekta „DUGIRAT.om“ molimo da nam u Proračunu Općine Dugi Rat za 2010. godinu predvidite, odobrite i doznačite iznos od 15.600,00 (petnaesttisućaišestokuna) kuna netto, na osnovi autorskog ugovora, što odgovara mjesečnom netto iznosu od 1.300,00 kuna.

 

internet stranice Dugirat.comOBRAZLOŽENJE:


I.  PROJEKT „DUGIRAT.com“ odnosi se na investiciju:

1. Kontinuiranog praćenja događanja u mjestu i okolici i izvještavanje o njima

2. Kontinuiranog nadopunjavanja stranica korisnim sadržajem i vijestima od značaja i interesa za lokalnu zajednicu

3. Razvoj novog i funkcionalnijeg vizualnog identiteta stranica

4. Prelazak na novi CMS sustav (informatičku platformu na kojoj su zasnovane stranice)

5. Implementaciju novih usluga i servisa za korisnike stranice

6. Troškova redakcije i komunikacijskih troškova, troškovi smještaja stranice

7. Troškova marketinga i reklamiranja


II.  PLANIRANI IZVORI FINANCIRANJA PROJEKTA "DUGIRAT.com":

1. Novčana sredstva iz proračunskih sredstava za projekte u kulturi Općine Dugi Rat ....... 15.600 kuna  (72,2 % ukupnog iznosa)

2. Prihodi od marketinga, sponzorstava, donacija .......  6.000 kuna  (27,8 %  ukupnog iznosa)

U K U P N O:  21.600 kuna  (100% ukupnog iznosa)


 

III.  PODACI O PODNOSITELJU ZAHTJEVA

Podnositelj zahtjeva: Mladen Banović
Adresa: Omiška 11, 21315 Dugi Rat
Broj sudionika u projektu: 8 osoba
Odgovorna osoba: Mladen Banović
U nadi da ćete učiniti sve da mještani naše Općine (i ne samo oni) i dalje mogu svakodnevno čitati svoje internet "novine" i odgovorno i argumentirano diskutirati o aktualnim temema naše lokalne zajednice, srdačno Vas pozdravljam!


 


       Voditelj projekta

        Mladen Banović
urednik Dugirat.com portalaU Dugom Ratu, 07. prosinca 2009.g.