Miran Tomasović: Došlo je vrijeme za nezavisne u Podstrani

Miran TomasovićPodstranaMiran Tomasović (51), dipl. oec., nezavisni kandidat, u drugom je krugu izbora za načelnika općine Podstrana, koja se nalazi na drugome mjestu prirasta stanovništva u državi. - Mislim da će prevladati kvaliteta i stručnost, ne samo mene kao kandidata, nego i cijele liste koja je dobila tri od 13 vjećnika u općini Podstrana. To je inače prvi put da je neovisna lista dobila više od jednog kandidata - kaže Tomasović, koji kao najveći problem ističe neefikasnost lokalne uprave ...

MIRAN TOMASOVIĆ, NEZAVISNI KANDIDAT ZA OPĆINSKOG NAČELNIKA PODSTRANE, VJERUJE U SVOJU POBJEDU
 
MIRAN TOMASOVIĆ

 
Došlo je vrijeme za nezavisne u Podstrani
 

 Piše: Petar Dorić / Slobodna Dalmacija
 Izvor: Slobodna Dalmacija

 

Tomasović kao najveći problem ističe neefikasnost lokalne uprave. Sredstva se u pravilu ne troše u ključne projekte. Imajući u vidu gospodarsko značenje turizma, uređenje obalne linije i šetnice uz more nam je na prvom mjestu, o čemu se govori već 20 godina. Nadalje slijede sportski objekti i lokalne prometnice, od kojih bi mnoge trebalo izmijeniti u jednosmjerne.

Podstrana


Brza cesta Trogir - Dugi Rat - Omiš još je 2005. godine trebala biti započeta, na našem području to se još nije dogodilo. Šteta, jer time bi se omogućio razvoj gornjeg dijela mjesta, jer smo planirali dvije gospodarske zone uz tu cestu.
 
Također, važna nam je i izgradnja "centra Petrićevo", koji bi objedinjavao sportske, kulturne, trgovačke, pa čak i upravne funkcije. Planiranje i sportski centar povrh hotela "La Meridien -Lav", za koji su zemljani radovi otpočeli prije par godina, ali nisu nikada nastavljeni.
 
Spominje se i šetnica uz istočnu obalu rijeke Žrnovnice, te uređenje ulaza u Podstranu, desno od kampa Stobreč do lučice u Strožancu.

- Oni su već 20 godina na vlasti, u prva tri mandata sami, a sada su u koaliciji. Osobno ne želim nikoga napadati, ali kad je u pitanju razvoj infrastrukture i prometnica, oni jednostavno nisu dobro radili osim u izgradnji kanalizacije, ali i to je moglo biti brže obavljeno.
 
Radi poboljšanja efikasnosti, planirali smo i program preobrazbe općinske uprave, kao i podizanja turizma na višu razinu -
zaključuje Tomasović.

Povezani članci

Who's Online

We have 82 guests and no members online