Kriza na asfaltu: Kada će brza cesta do Dugog Rata, Omiša?

Od oko 405 milijuna kuna, na koliko je procijenjena vrijednost radova na dionici brze ceste kroz Kaštela, u iduće tri godine uložit će se tek 170 milijuna kuna, a na potezu Split-Dugi Rat-Omiš 569 milijuna kuna, što nije ni blizu planiranih 930 milijuna kuna, piše Damir Petranović u Slobodnoj Dalmaciji o pustim obećanjima i planovima na čiju realizaciju čekamo evo već tridesetak godina. Od 50 kilometara brze ceste Trogir-Solin-0miš, žile kucavice aglomeracije s gotovo 400 tisuća stanovnika, u posljednjih pet godina izgrađena su mizerna četiri(!) kilometra u Kaštelima, usprkos bajkovitim obećanjima bivšeg premijera Ive Sanadera i resornog ministra Božidara Kalmete ...


PUSTA OBEĆANJA

NOVI PLAN PREDVIÐA SAMO POLA NOVCA ZA DOVRŠENJE GRADSKE OBILAZNICE


Kriza na asfaltu


Piše: Damir Petranović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Premda se na dijelovima planirane ceste i danas mogu vidjeti strojevi, od prošlog tjedna postalo je jasno da su Split i okolica još jednom "izvisili" u u novom Programu građenja cesta do 2012. godine. Vlada, vidljovo je da će prije Hrvatska ući u EU nego što će uspjeti izgraditi obilaznicu drugog po veličini grada u državi.


Brza cesta do Dugog Rata

Konkretno: do 2012. godine neće biti dovršeno čak ni pola posla. Od oko 405 milijuna kuna, na koliko je procijenjena vrijednost radova na dionici od Splita do planoga (kroz Kaštela), u iduće tri godine uložit će se tek 170 milijuna kuna, a većina toga tek u 2011. godini.

Na drugom dijelu, od Splita prema Dugom Ratu i Omišu, ulaganja su nešto veća, 569 milijuna kuna, što nije ni blizu planiranih 930 milijuna kuna, tako da će (još uvijek, doduše, samo u teoriji) za nešto više od tri godine biti izgrađen dio ceste do Dugog Rata.

Povezani članci

Who's Online

We have 127 guests and no members online