Proizvodnja je temelj gospodarstva i temelj svake države

Kada sam radio u industriji, uvijek smo znali kada tvrtki ide loše. Bilo je to tada kada se počelo štedjeti na telefonima i toaletnom papiru. Sada će se štedjeti na važnijim stvarima, kao što su to na primjer znanstveni časopisi ili visokoškolski udžbenici. "Proizvodnja stvara društvenu energiju, podupire samopouzdanje i samosvojnost naroda i temelj je gospodarskog blagostanja. Zemlja bez proizvodnje je siromašna, osuđena na podređen položaj, a narod na izumiranje". To je napisao ugledni novinar A. Gavranović u glasniku Hrvatskog društva za sustave još 2001. Dok u tijelima koja donose ekonomske odluke i preporuke sjede članovi koji zastupaju ekonomske teorije o tome kako će Hrvatska sasvim lijepo živjeti od turizma, izradbe softvera, robota i nanotehnologije te ekološke poljoprivrede i slično, nažalost, ne vidi se realni izlaz. Bez proizvodnje nema izvoza. Ali, osim odluka i planova, problem postaju i proizvodni kadrovi svih razina koji trebaju to ostvariti. No, to je druga tema ...

 

"IZVOZ VEĆI ZA 1,23 POSTO" - legendarni Omiški grafit
 
Proizvodnja je temelj gospodarstva

 
Piše: Igor Čatić, Ivan Kabalin / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

 
Proizvodnja je temelj gospodarstva, proizvodnja i temelj svake države.
 
Ta činjenica je toliko notorna, da je ne bi niti trebalo isticati, ali mnogi kadrovi koje je u Hrvatskoj nemoguće zaobići čvrstog je uvjerenja da Hrvatska može opstati samo trgovinom i uslugama.
 
Gotovo pola "prostora" mediji raspravljaju o problematici sporta - što je potpuno nevažno za opstanak Hrvatske, ali zanemarivo mali "prostor" mediji posvećuju problematici proizvodnje koja je presudna za opstanak Hrvatske.
 
Zato apeliram na medije da ističu notornu činjenicu da je proizvodnja uvjet opstanka svake, pa tako i hrvatske države.
 
Apeliram na medije da raskrinkaju mnoge zablude o proizvodnji, kojoj tobože uopće nisu potrebni ni stručnjaci ni znanstvenici.

Povezani članci

Who's Online

We have 543 guests and no members online