Predstavljamo Vam osvježavajuću narančastu listu

nezavisna listanezavisna listaJe, to su oni sa seksi majicama. Narančasta lista. Ljubavnici. I ljubavnice. Koji vole svoja mala mista i to žele i pokazati. I dokazati. Radom u općem interesu. Realni su, ne zanose se "velikim politikama", ali imaju svoj stav o svim našim važnim lokalnim temama i problemima. Za neke imaju i rješenja. I ljude, što je najvažnije. Ne "pucaju" visoko. Žele ući u Općinsko vijeće. Misle da tu mogu najviše pomoći našoj stvari. Razmišljajući svojom glavom, djelujući angažirano, jasno i javno, nezavisno i bez upliva "sa strane", bez stranačkih stega i moralnih utega, bez opipljivih interesa, radeći, radujući se i odlučujući o našoj sutrašnjici isključivo po svojoj savjesti i znanju... Zašto im vjerovati? Evo samo nekoliko razloga. Zbog dosadašnjeg društvenog angažmana. Volonterskog rada. Zbog imena i prezimena. Zbog obraza... Čudite se što nemaju kandidata za načelnika? Hmm.. možda su skromni, a možda još ne žele u ovim nesigurnim vremenima ostaviti svoje dosadašnje poslove koji ih ispunjaju, svoje karijere, profesionalne izazove.. Mladi su. Mogu. Znaju. Ekipa su. Tim. Bez solo igrača, zvijezda i primadona. Druže se. Zajedno. Feštaju. Zajedno. Rade. Zajedno. Tako je bilo i sinoć. A bez obzira na rezultate nedjeljnih izbora tako će biti i ubuduće ...

NEZAVISNA LISTA JOŠKA ČIZMIĆA

Nezavisna lista Joška Čizmića
Ideje djelimo besplatno ...


PROGRAM NEZAVISNE LISTE

Nositelj: Joško Čizmić


Stvaranje preduvjeta za financijsko jačanje Općine i realizaciju Projekata


1.

Napokon uspostaviti kontakt sa Vlasnikom prostora bivše Tvornice i učiniti sve da se što prije započne sa realizacijom planova na tom prostoru vodeći računa pri tome o Općinskim interesima i potrebama, što u konačnici može i mora biti od obostrane koristi;

Realizacija projekta dovela bi do prijeko potrebnog zapošljavanja i pozitivnih efekata koji iz toga proizlaze;

2.

Nastojati ubrzati realizaciju planova vlasnika Dalmacija-Iskre sa istim ciljem;

3.

Konačno sa Vladom dovršiti pregovore oko Javnog dobra, naravno, ukoliko Vlada bude vlasnik po okončanju sudskog spora koji se vodi oko Javnog dobra;

4.

Odmah raditi na poboljšanju Prostornog plana sa glavnim akcentom na povečanje radne zone i stvaranje pretpostavki za razvoj raznih djelatnosti, male privrede, obrtništva i turizma.

Odmah krenuti s izradom detaljnih planova uređenja naših malih mjesta.

5.

Pogodovati otvaranju pogona male privrede, obrtništva, turizma sa davanjem olakšica za prve godine rada;

6.

Analizom Proračuna općine Dugi Rat vidljivo je da se ne ubiru prihodi po osnovi vlasništva imovine na području Općine, kuće i nekretnine za odmor. Smatramo da se tu još da puno učiniti. Poučno je nedavno iskustvo grada Vodica koji je u vrlo kratkom vremenu evidentirao 800 takvih nekretnina na svom području i uprihodio 600 000 kuna;

Gledajući ovih dana na TV Jadran predstavljanja kandidata na izborima u drugim lokalnim zajednicama mogli smo čuti iznose proračuna sličnih i manjh Općina po privrednim resursima i broju stanovnika. Činjenica je da je naš proračun u tim odnosima među manjima.

Prije navedena mogućnost novog prihoda samo je jedna od mogućnosti koje do sada nismo koristili, a mogli smo;

7.

Zaposliti mladog stručnjaka sa zadatkom praćenja državnih i europskih natječaja za bespovratnim financiranjem razvojnih i drugih projekata od interesa za Općinu i izrade i apliciranja općinskih programa za iste. Pozitivno iskustvo grada Biograda.

Analizom sufinanciranih projekata od strane Županije primjetit ćemo neznatan prihod po ovom osnovu, ali isto tako da Županija kvalitetne programe značanjo novčano podupire.


Što ćemo raditi i za što se zalagati ako zadobijemo Vaše povjerenje?


Nezavisna lista Joška Čizmića


Plan aktivnosti u Općinskom vijeću


- Podržat ćemo sve razumne radnje na rješavanju kapitalnih Općinskih projekata kao što su kanalizacija za prostor cijele Općine, Dom zdravlja, Sportska dvorana, Vatrogasni dom i Dom kulture.

- U okviru svojih nadležnosti Općina treba provesti radnje na legalizaciji, sanaciji i realizaciji luke Krilo kao zanačajnom privrednom subjektu.

- Zaštititi Državnu, Javnu i Općinsku imovinu od devastacija i otuđivanja.

- Izvršiti uvid u sve dosad naručene projekte i u one koji su za iste potrebe naručeni i više puta od postanka Općine i onemogućiti daljnje nepotrebno naručivanje projekata samo za dnevno političke svrhe.

- Osigurati da građani aktivno sudjeluju u upravljanju lokalnom zajednicom kroz MO i udruge civilnog društva utječu na podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici.

- Utjecaj na kvalitetu života trebao bi ih motivirati za uplatu komunalne naknade ako je oni mogu usmjeravati i prema svojim potrebama.

- Sport i kultura su dio opće kulture jedne sredine koja bi se posebno trebala brinuti o mladima. Rad sa mladima trebao bi biti proces svakodnevnog življenja. Što je više mladih u sportu i kulturi, to ih je manje na ulici i putu bez povratka. Mladi moraju biti glasni i zauzesti svoje mjesto u društvu, i u drugačijim vidovima okupljanja i djelovanja od već postojećih, a mi smo tu da im to omogućimo.

- Na području Općine potrebno je još zelenih zona sa sportskim sadržajima koje treba kvalitetno osmisliti, u Dućama,a postojećim treba podići kvalitetu, Vezika.

- Za sportske objekte u Dugom Ratu, nogometno igralište i streljanu imamo ideje i Planove kako ih kvalitetno poboljšati sa vrlo malim Općinskim sredstvima.

- Vratiti kontakt policajca u Dugi Rat.

- U novim okolnostim funkcioniranja lokalne samouprave trebat će mijenjati način organiziranja  Dugoratskog ljeta.

Priredbe bi trebale organizirati Udruge registirane za te aktivnosti koje primaju dotacije iz proračuna naravno uz pokrivanje stvarnih troškova organizacije.

- Uvođenje stimulirajućih financijskih potpora za novorođenčad i mlade majke.

- Razraditi detaljan plan pedagoških i socijalnih potreba općine.

- Ova lista podržat će sve aktivnosti za koje ocjeni da su od interesa za zajednicu kao što će se suprostaviti svim neracionalnim aktivnostima.

- Zalagat ćemo se za javnost rada i kvalitetno izvještavanje građana o radu Općine

- Ako glasate razumom glasat će te za Nezavisnu listu Joška Čizmića.Nezavisna lista Joška Čizmića

 

6.  NEZAVISNA OPĆINSKA LISTA

 Nositelj liste: JOŠKO ČIZMIĆ

 Kandidati:

 1. Joško Čizmić, Mosorska 7, Dugi Rat,

 2. Ante Čepić, Poljička cesta 145, Dugi Rat,

 3. Ruža Žilić Ivanišević, Poljička cesta-Krilo 67, Jesenice,

 4. Koviljka Farić, Glavica 1/4 Duće,

 5. Daniela Čulić, Jadranska 13, Dugi Rat,

 6. Ivka Tomaš, D. Ivaniševića 13, Dugi Rat,

 7. Mirjana Ercegović, Soline 26, Orij,

 8. Mladen Banović, Omiška 11, Dugi Rat,

 9. Jere Ivanišević, Kosovac 65, Jesenice

 10. Armando Terzić, Jadranska 10, Dugi Rat,

 11. Darko Utrobičić, Poljička cesta 44, Dugi Rat,

 12. Boško Nazor, Poljička cesta Sumpetar 58, Jesenice,

 13. Slobodan Tomić, Golubinka 2/18, Duće.  

 


Nezavisna lista Joška Čizmića
Najljepša lista, što jest - jest!

Nezavisna lista Joška Čizmića
Uz čašicu razgovora ...

Nezavisna lista Joška Čizmića
Što bi mi bez naših prijatelja ...

Nezavisna lista Joška Čizmića
Rinove delicije su pravi stimulans za ugodna druženja i zanimljive razgovore ...


NE TROŠIMO NA PLAKATE

nezavisna lista joška čizmića
... uvijek smo ZA svoja mala mista ...

nezavisna lista joška čizmića
... i najjači smo, samo to još ne znamo ...

naj smo jači
... a da je lako, ne bi mene dopalo ...

naj smo jači
... u 13-oro je lakše ...

nezavisna lista joška čizmića
... da nije fotomontaža bila bi lipa reklama ...Ako glasate razumom glasat će te za Nezavisnu listu Joška Čizmića !

 

Povezani članci

Who's Online

We have 86 guests and no members online