Politički kruh sa 'sedam' kora

kako vlada vladaNajunosnija prostitucija je ona politička. Osim što je isplativija, još je i zakonita. Možete bez straha što god želite i s kim god želite, uz solidnu cijenu, a ni najgori oblik "političkog AIDS-a" koji vas eventualno može pogoditi - prezir građanskih moralista - nije osobita prijetnja, ponajmanje smrtonosna. Političar s vremenom ogugla na to. Kod nas politika ima još jednu prednost: kad u nju uđete, a ta vas avantura ništa ne košta jer se od vas traži samo dobar želudac i(li) gola ambicija, možete slobodno i ništa ne raditi, a lova stiže na račun. Dopušteno vam je da za plaću apsolutno ništa i ne radite (u nekim slučajevima time je šteta najmanja), a otkaza se ne morate bojati (barem naredne četiri godine). Od izvanjskih "neprijatelja" štiti vas vaše političko zaleđe i solidarnost kaste, a ako ste parlamentarni zastupnik, uživate i imunitet koji vas čini gotovo nedodirljivim ...


E MOJ NARODE..


Politički kruh sa "sedam" kora


Piše: Ivan Orleanski / e-posavina.com
Izvor: e-posavina.com


Kod nas politika ima još jednu prednost: kad u nju uđete, a ta vas avantura ništa ne košta jer se od vas traži samo dobar želudac i(li) gola ambicija, možete slobodno i ništa ne raditi, a lova stiže na račun.

Dopušteno vam je da za plaću apsolutno ništa i ne radite (u nekim slučajevima time je šteta najmanja), a otkaza se ne morate bojati (barem naredne četiri godine).

Od izvanjskih "neprijatelja" štiti vas vaše političko zaleđe i solidarnost kaste, a ako ste parlamentarni zastupnik, uživate i imunitet koji vas čini gotovo nedodirljivim.

To je doista posebna kasta, od koje još samo idealističko nastrojeni teoretičari i nepragmatični etičari očekuju da njeguje određene moralne principe kao raison d’etre svake politike.

U politici vam je spektar mogućnosti prilično širok, ali pravi je zgoditak – fotelja u parlamentu. Kad se uvalite u nju, do kraja mandata nitko vam ni glasa ne mora čuti, većina vas i ne primijetiti, a vi ćete bome dobro zaraditi na toj nezahtjevnoj, privilegiranoj sinekuri.

Politička nomenklatura nam je, kao što sami vidite, koncentrat postojeće ponude (bolje nemamo) te posljedica biračke potražnje (vi ste ih izabrali).


Vlada
foto: pollitika.com


Odraz je to volje većine ovdašnjih konzumenata biračkog prava i uzaludno je zavaravati se iluzijom da ovaj narod zaslužuje bolje, poštenije, odgovornije, kompetentnije 'političare' od onih koje ima.


Ma dobro ste i prošli… Zaslužujete i gore! Jer, oni, narodni zastupnici, reflektiraju stanje svijesti i razinu temeljnih društvenih vrijednosti u zemlji "ma koliko mi šutjeli o tome"...

Ruku na srce, i političari podliježu promjenama, no, na našu štetu, one fizičke su neusporedivo brže od mentalnih...

 

Povezani članci

Who's Online

We have 151 guests and no members online