Duhovni susret za članove Katoličke lige

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije priređuje duhovni susret za sportaše koji nastupaju u Katoličkoj malonogometnoj ligi "Ivan Pavao II.", u subotu 7. studenoga u prostorijama Nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu s početkom u 9.45 sati. Voditelj duhovnoga susret je mr. don Saša Ilijić, povjerenik za pastoral mladih Krčke biskupije, koji će održati predavanje na temu "Tko će igrati za mene". Organizator poziva sve župnike, župne vikare, voditelje malonogometnih momčadi, voditelje ekipa poput naše, dugoratske, ekipe Župe Sv. Josipa, te sve navijače i simpatizere KMNL-a da svojim dolaskom uveličaju ovo duhovno zajedništvo ...

KATOLIČKA LIGA


 Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

 
Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije već petu sezonu za redom organizira malonogometno natjecanje, kao bitan projekt nove evangelizacije s obzirom na mladež.

Prvotna svrha ovoga natjecanja nije igrati nogomet, nego nam ovo natjecanje služi kao sredstvo okupljanja mladeži, kojima smo pozvani posvjedočiti i navijestiti Evanđelje, ističe predstojnik za mlade mr. don Jenko Bulić te dodaje: upravo su u okviru natjecateljske sezone predviđeni duhovni susreti pomoću kojih želimo mladeži približiti Isusa Krista, čijim se primjerom moramo voditi, ali ne sam kroz športsko natjecanje već i u životu, a poglavito u raslojenim društvenim okolnostima.

Duhovni susreti su prilika da se u ozračju zajedništva i prijateljstva osvrnemo na goruće poteškoće vremena u kojem živimo, da preispitamo svoje osobne čine, da probudimo osobnu svijest i pronađemo pravi put.