Žrnovnica: Iščupane vrbe, uništen novi park

Posljednjih dvadesetak dana stanovnici Žrnovnice zgroženi su mini ekocidom, koji se provodi nad vrbama koje su "Parkovi i nasadi" u sklopu uređenja novog parka friško zasadili na mjestu stare bašte u centru mjesta, pokraj bivšeg restorana "Mlin". Naime, već prvo jutro nakon sadnje, nekoliko je vrba oštećeno i dijelom posječeno, a nekoliko dana nakon toga isti vandalski čin ponovio se na još dvije nove mladice. Najnoviji oblik iživljavanja dogodio se prije nekoliko dana, gdje je nekolicina vrba kompletno iščupana iz zemlje i ostavljena da leži na zemlji ...

 TUŽNE VRBE
 
EKO-VANDALI STANOVNICI ŽRNOVNICE ZGROŽENI EKOCIDOM NA MJESTU STARE BAŠTE, POKRAJ NEKADAŠNJEG RESTORANA "MLIN"

 
Piše: N. Lulić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
- Na tom se mjestu inače skupljaju razni propaliteti, koji su se očito sad namjerili baš na vrbe. Iako postoje indicije tko je to učinio, stanovnici se boje prijaviti tu osobu policiji - kazao nam je Duje Barbarić, urednik internetske stranice www.zrnovnica.info, na koju su stavljene slike tužnih, osakaćenih vrba.
 
Stipe Radoš Knježević, direktor "Parkova i nasada", rekao nam je kako je o nemilom događaju obaviještena i policija, koja je izašla na teren i napravila zapisnik, a Mjesni odbor je tražio, kaže, da se na tom području pojačaju policijske ophodnje.
 
Inače, za uređenje cijelog parka Mjesni odbor je izdvojio 103 tisuće kuna s PDV-om, a Stipe Radoš Knježević je najavio kako će njegovi djelatnici ubrzo zamijeniti devastirane vrbe.

Povezani članci

Who's Online

We have 163 guests and no members online