Dvorac vina: Francuz 'zamračio' pola milijuna kuna

vinoJacques Pierre Verleure, 42-godišnji francuski državljanin, odgovorna osoba tvrtke "Dvorac vina" iz Dugog Rata, bio je predmet kriminalističke obrade koju je, zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti, nad njim proveo Odjel gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Francuz s prebivalištem u Hrvatskoj osumnjičen je za više kaznenih djela kao direktor poduzeća. Navodno je u dogovoru sa svojom poslovnom tajnicom I.B. (33), u razdoblju od prvoga dana 2007. pa sve do 31. prosinca 2009. preko virmana podizao sa žiro-računa trgovačkog društva veće količine novca koji su zadržali za sebe. To nisu pravdali dokumentacijom, a tvrtku su oštetili za više od pola milijuna kuna ...


DVORAC VINA


Francuzu prijava za gospodarski kriminal


Piše: T. Čubelić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


vinoDirektora se još tereti da je tijekom 2008. iz blagajne poduzeća preuzeo oko 50 tisuća kuna na ime fiktivnih putnih troškova.

Isto tako tereti ga se da je umanjio osnovicu PDV-a za 2007. godinu, te da je za 2009. uskratio obračun plaćanja PDV-a, a čime je oštetio državni proračun za oko 120 tisuća kuna.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 531 guests and no members online