Podgrađe: Njemački ovčar Šeik ugrizao devetogodišnjakinju

PodgrađeNjemački ovčar Šeik napao je prije nekoliko dana devetogodišnjakinju u Podgrađu. Djevojčica je zadržana na liječenju u splitskom KBC-u. Ima teške ozljede, ugrize i rupturu lijeve potkoljenice. Šeik je prije mjesec dana "nestao" vlasniku Blagi Periću. Čuvao mu je, inače, skladište trgovine građevinskim materijalom na Vrisovcu u Omišu. Nakon par dana pronašao ga je Mario Katušić, šef Mjesnog odbora Podgrađa, i to nakon dojave da po mjestu šeta pas lutalica. Zavezao ga je za svoju garažu uz lokalnu cestu, nadajući se da će naići vlasnik ...


Piše: Dragan Miljuš / Index.hr
Izvor: Index.hr


Katušić je odnio psa u Veterinarsku stanicu u Šestanovcu. Tamo su, pak, ustanovili da je njemački ovčar Šeik šestogodišnjak, cijepljen i čipiran. Otkrio se i vlasnik, no po psa nije došao.

"Nisam došao jer mi je Katušić davao proturječne informacije. Nije me uvjerio da se doista radi o mom psu, a osim toga nisu me zvali ni iz Veterinarske stanice, što su bili dužni napraviti. Razgovor je išao u smjeru da za psa dam 100 eura i da ga uzmem", kazao je Tomislav Perić, Blagin sin.

Tada je dalmatinsko zaleđe prekrio snijeg. Djeca su se igrala kod Katušićeve garaže. Šeik se u jednom trenu otrgnuo i napao djevojčicu. Policija provodi kriminalističko istraživanje.


Šeika će uspavati

"Normalno da sam došao vidjeti psa, čim sam čuo za napad. Uvjerio sam se da je to doista Šeik. Što da vam kažem? Bez obzira koliko mi bio drag, spreman sam ga uspavati. Tu priče nema. Ugrizao je djevojčicu! Zadržali su ga na promatranju par dana", kaže Tomislav.

Čudi se što je napao djevojčicu, jer je Šeik bio druželjubiv i socijaliziran pas. Štoviše, pribojavao se da bi zbog njegove blage ćudi mogao ostati bez materijala iz skladišta. Sumnja i da pas nije sam odšetao do Podgrađa, do kojeg ima 25 kilometara.

Povezani članci

Who's Online

We have 225 guests and no members online