Oprezno voziti, školarci uskoro na cestama

djeca u prometuMUP će na početku nove školske godine tijekom prvih dana rujna u blizini škola diljem Hrvatske provesti tradicionalnu akciju "Djeca, prijatelji u prometu" s ciljem zaštite djece, osobito u prvim danima njihova samostalnog sudjelovanja u prometu. Preporučuje se roditeljima da prate djecu u školu barem prvih desetak dana, te da ih odjenu u svjetlije boje i opreme reflektirajućim torbama ...Djeca u prometu 

Nova školska godina počinje u ponedjeljak 3. rujna, kada će za školske klupe opet zasjesti osnovci i srednjoškolci.

Rockom do sigurnog seksa

Kninski sredjoškolci, prenose agencije, učiti će i prvi dan školske godine. Već u ponedjeljak 3. rujna, nastavit će se projekt "Znanje je užitak! - Seks, znanje i rock'n'roll", a tada će se za učenike srednjoškolskog centra u Kninu održati edukativno predavanje o spolno prenosivim bolestima, nakon čega će uslijediti i rock koncert lokalnih bandova.

Čitajući ovu vijest mogao sam samo poželiti da se i naši, 'omiški', srednjoškolci, na ovakav način informiraju i obrazuju o spolnosti, spolno prenosivim bolestima i odgovornom ponašanju u adolesentnim vezama.

Kako se smatra da je danas u svijetu HPV-om inficirano oko 30-40% adolescentske populacije, ovakva ili slična edukativna predavanja treba pozdraviti i uvesti i u našim sredinama.

Povezani članci

Who's Online

We have 149 guests and no members online