Zanimljivosti..

Oda Proljeću 2009

planinari na ImberuPD Imber OmišPo odličnom vremenu, pretežno oblačno bez padalina, dvjesto pedeset planinara i ljubitelja prirode iz HPD „MALAČKA“ Kaštel Stari, HPD „MOSOR“ Split, PD „IMOTSKI“, HPD „BIOKOVO“ Makarska, PK „SPLIT“, HPD „DUBROVNIK“, SPK „EXTREM“ Makarska, PD „PLOČNO“ Posušje, HPD „KOZJAK“ Kaštel Sućurac, HGSS SPLIT, te organizatora PDIMBER“ Omiš uveličalo je ovogodišnje izdanje tradicionalne manifestacije "Oda Proljeću". Sve je počelo tradicionalnim usponom iz gradske luke. U dvije grupe pedesetak planinara i ljubitelja prirode u 08,38 sati je krenulo na dvosatni uspon na Imber gdje ih je na kraju puta čekao, na tradicionalni način, spremljen čaj. Usljedio je izlet na Kulu, najviši vrh Omiške Dinare (864 n/m) ...

Oda Proljeću 2009

Piše: Miomir Fistanić
Izvor: Planinarsko društvo Imber
Poveznica:
www.pdimber.com

omiški planinari

Nakon KRATKOG OTVORENJA u 11,20 sati usljedio je IZLET NA KULU, najviši vrh OMIŠKE DINARE (864 n/m). PLANINARSKI RUČAK je bio gotov petnaestak minuta prije predviđenog vremena od 13,30 sati, tako da se i „VILA IMBERA 2009.“, dočekana burnim aplauzom i povicima odobravanja, među razdragane učesnike manifestacije, spustila u 14,19 sati. Ove godine je to učenica 6. razreda osnovne škole iz Omiša RITA NIKŠIĆ, da se pohvalimo, članica PLANINARSKOG PODMLATKA PDIMBER“ OMIŠ. Nakon desetominutnog fotografiranja „VILA IMBERA“ se odmah morala uhvatiti posla.

planinari na Imberu

Prvo je podjelila DIPLOME devetorici uspješno završenih polaznika OPĆE PLANINARSKE ŠKOLE PD „IMBER“ OMIŠ, zatim KAMENE GRBOVE OMIŠA predstavnicima svih planinarskih društava nazočnih na manifestaciji te BRONČANE ZNAKOVE HPS-A petorici zaslužnih članova PD „IMBER“ OMIŠ i na kraju KAMENE GRBOVE OMIŠA nekolicini zaslužnih planinara i planinarki iz Dalmacije.

planinari na Imberu

Nakon ovoga uslijedile su ŠPORTSKE IGRE. U SKAKANJU U VRIĆAMA, od prijavljenih osam ekipa, najbolja je bila ekipa „BIOKOVO“ MAKARSKA, drugoplasirana je bila ekipa „MOSOR“ SPLIT a treće mjesto je osvojila mlađahna ekipa „POSKOK“ OMIŠ.

Od devetnaest prijavljenih ekipa u IMBER ALCI najbolja je bila ekipa „JA I NIKOLA“ iz DUBROVNIKA, druge su bile „VILEOMIŠ a trećeplasirana je bila ekipa „DUBROVNIK“, pogađate, iz DUBROVNIKA.

planinari na Imberu

Nakon DODJELA DIPLOMA te ZLATNIH, SREBRENIH I BRONČANIH PRŠUTIĆA pobjednicima športskih igara usljedio je ZAVRŠETAK MANIFESTACIJE uz riječi zahvale organizatora manifestacije i nadom da se opet vidimo dogodine na osamnaestoj „ODI PROLJEĆU“.


Villa Imbera 2009
Villa Imbera 2009.

Povezani članci

Who's Online

We have 260 guests and no members online