Zanimljivosti..

'Miss Universe' u Hrvatskoj?

MisiceUsprkos pokušajima Donalda Trumpa da ‘slomi’ premijera Sanadera te Vladimira Kraljevića da ‘obradi’ potpredsjednicu vlade Hrvatska ove godine neće organizirati ponuđeno joj natjecanje za “Miss Universe”. Frenki Laušić- Za to bismo morali izdvojiti od 6,5 do sedam milijuna eura, a to u ovoj situaciji jednostavno nije moguće, jer nam je taj novac mnogo potrebniji za druge projekte - odgovorila je Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade, našem dugoraćaninu na "privremenom radu u metropoli", Frenkiju Laušiću, novinaru Slobodne Dalmacije. Trump je obećao da bi u slučaju da Hrvatska organizira izbor ljepote bio spreman uložiti u izgradnju golfskog terena na Brijunima, dok je Kraljević istaknuo kako bi ‘Hrvatska prijenosom finala dobila promociju vrijednu 200 milijuna dolara’. Svemu tome usprkos, zaključili smo da u ovoj godini ne idemo u taj projekt - decidirana je potpredsjednica Vlade. Inače, ljepotice se već danima pripremaju za hrvatsko finale Izbora u obližnjem hotelu Le Meridien Lav u Podstrani. Eto, dugoratski macani, sad znate gdje izać navečer ...

JADRANKA KOSOR:

Finale izbora za ‘Miss Universe’ Hrvatska ne može financijski podnijeti

Piše: Frenki Laušić / Slobodna Dalmacija

Hrvatska ove godine neće organizirati natjecanje za “Miss Universe” jer bismo za to kao država morali izdvojiti od 6,5 do sedam milijuna eura, a to u ovoj situaciji jednostavno nije moguće, jer nam je taj novac mnogo potrebniji za druge projekte.

To nam je u ponedjeljak odgovorila Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade, na pitanje o tome hoće li se Hrvatska uključiti u ovaj projekt.

Misice


Nema misica u proračunu

Naime, nakon što je iz Vlade jednom dnevnom listu odgovoreno da država neće organiziratiMiss Universe” jer to nije predviđeno u državnom proračunu, Vladimir Kraljević, vlasnik licencije za “Miss Universe Hrvatska”, ustvrdio je kako se nada da ta odluka Banskih dvora nije definitivna, pogotovo jer imamo podršku Jadranke Kosor.

Potpredsjednica Vlade nam je potvrdila da je premijer Ivo Sanader dobio pismo milijardera Donalda Trumpa, vlasnika licencije “Miss Universe”, ali da nije detaljnije upoznata sa sadržajem pisma.

Donald Trump je u pismu ustvrdio kako bi u slučaju da Hrvatska organizira projekt “Miss Universe” bio spreman uložiti u izgradnju golfskog terena na Brijunima, ali iz Vlade su ostali dosljedni stavu da bi trošak od sedam milijuna eura, u teškim recesijskim vremenima, bio nepotreban luksuz.

Misice


Prigoda za turističku promociju

- Osobno sam na razgovor primila gospodina Kraljevića i još neke druge predstavnike tog projekta, koji su nam ukazali na sve pogodnosti koje bi Hrvatska u smislu turističke promidžbe dobila organizacijom natjecanja za “Miss Universe”. Tako nam je rečeno da bi se na NBC-u, najvećoj svjetskoj televizijskoj postaji, tijekom dvosatnog finala “Miss Universe” prikazao i devetominutni film o Hrvatskoj, no ipak smo zaključili da u ovoj godini nećemo ići u taj projekt - obrazlaže Jadranka Kosor.

Vladimir Kraljević, pak, smatra da bi Hrvatska organiziranjem “Miss Universe” i prijenosom finala, koji na NBC-u gleda 1,5 milijarda ljudi, dobila promociju vrijednu 200 milijuna dolara.

Donald Trump je svoje pismo uputio i Stipi Mesiću, predsjedniku RH, i Milanu Bandiću, zagrebačkom gradonačelniku, iz čijih ureda potvrđuju kako su načelno zainteresirani za taj projekt, ali da je glavna adresa za to Markov trg, odnosno Ministarstvo turizma.

Damir Bajs, ministar turizma, u prvoj reakciji rekao je da i on načelno podržava organiziranje te manifestacije, ali da u proračunu Ministarstva turizma za 2009. za nju nisu predviđena financijska sredstva.

Misice


Slovenija “vreba” na izbor

Natjecanje za “Miss Universe” ove bi se godine u rujnu prvi put trebalo organizirati u Europi, a Vladimir Kraljević tvrdi kako nekoliko država “čeka u redu“ na organizaciju toj projekta.

Prema nekim spekulacijama jedna od glavnih zainteresiranih zemalja jest – Slovenija.


Misice