Zanimljivosti..

Hercegovci feštali uz Jolu

U veselom raspoloženju u hotelu "Le Meridien Lav" u subotu su se okupili Hercegovci i njihovi prijatelji na 21. tradicionalnoj večeri i druženju. Za dobru atmosferu pobrinuo se popularni pjevač Jole, s pratećim bendom "Bolero", koji je pravo oduševljenje prisutnih izazvao već na samom početku izvedbom zavičajne himne hercegovačkog kraja. Za predstavljanje bogate folklorne baštine Lijepe naše bili su zaduženi članovi KUD-a "Dalmacija" iz Dugog Rata, te Milan Begić iz Posušja na diplama i povratnik iz Čilea Andres Ambrus Perasić, koji je glazbu izvodio na gajdama, mjehu i "charangu", tradicionalnom čileanskom instrumentu ...

NE DAMO TE NIKOM, MAJKO
 
U Hotelu Lav održano tradicionalno druženje 'zemljaka'

 
Piše: F. Nejašmić / Slobodna Dalmacija
 

- Sijelo je vrhunac naših aktivnosti kroz proteklu godinu - ustvrdio je Ante Katušić, predsjednik Udruge Hercegovaca Split, koja je bila i organizator ove večeri.
 
Kako je Udruga osnovana radi pomoći potrebitima, svake godine se dio prihoda daje u humanitarne svrhe. Ove godine su odlučili dio prihoda od ulaznica darovati djeci iz obitelji Božić koja su ostala bez oba roditelja.