Zanimljivosti..

Najveća čestitka na svijetu zavijorit će se na Poljudu

Pjevača Iron Maidena, Brucea Dickinsona, na velikom koncertu koji će se održati 10. kolovoza na splitskom Poljudu dočekat će najveća rođendanska čestitka na svijetu. Bruceu, koji će samo tri dana prije splitskoga koncerta napuniti pedeset godina, članovi hrvatskog fan cluba poželjet će sretan rođendan zastavom površine 7 i pol tisuća četvornih metara, dugom čak stotinu, a visokom 75 metara. Pothvat gorljivih hrvatskih fanova jednog od najpopularnijih metal bandova na svijetu najvjerojatnije će biti zabilježen i u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda, u kategorijama najveće rođendanske čestitke i najvećeg slovnog logotipa. Za usporedbu, slova s Bruceove rođendanske jumbo čestitke bit će veća čak i od onih koja tvore čuveni natpis “Hollywood” na brežuljcima Beverly Hillsa, točnije, svako će biti više od dvadeset metara...

PROJEKT ZASTAVA

Na koncertu čuvenog heavy metal banda u Splitu vjerojatno će biti zabilježen i novi pothvat za Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda

Piše: Martina Mrčić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Stipe Juras (desno), predsjednik hrvatskog Iron Maiden fan cluba, sa Steveom Harrisom i njegovim sinomFanovi Iron Maidena diljem svijeta imaju običaj, kada je nekome od članova banda rođendan, za koncert pripremiti veliku zastavu s potpisima zaljubljenika u njihovu glazbu. Zastava se predaje kada Maideni izlaze na bis, a taj trenutak uvijek je popraćen pjevanjem pjesme “Happy Birthday”. Budući da Bruce 7. kolovoza slavi pola stoljeća života, odlučili smo to malo jače proslaviti – objasnio nam je Zadranin Stipe Juras, predsjednik hrvatskog Iron Maiden fan cluba (Čiko, Kaćo,... hoćemo li se učlanint?, op.ur.),  te potvrdio da je projekt zastavaveć prijavljen za Guinnessovu knjigu rekorda.

100 puta 77 metara!

U skladu s njezinim dimenzijama, zastava će težiti oko osam stotina kilograma, a izrada će biti i skupa i zahtjevna. Dvadesetak entuzijasta već se prijavilo za volontiranje na izradi čestitke za pjevača Iron Maidena, brojni fanovi i sponzori već su ponudili i svoju financijsku potporu, a članovi fan cluba pozivaju i ostale sponzore da podrže ovaj neobičan projekt koji će, bez sumnje, privući veliku pozornost javnosti.

Iron Maiden

Na platnu dimenzija 100 puta 77 metara bez problema će se, napominje Juras, naći mjesta za bannere tvrtki koje financijski potpomognu izradu najveće rođendanske čestitke na svijetu.


Proizvodnja počinje

Bruce Dickinson (desno) sa zastavom Hajduka koju su mu darovali hrvatski fanoviIzrada zastave počinje već idućih nekoliko dana, no iznenađenjima koje pripremaju domaći fanovi Iron Maidena tu nije kraj.

Naime, budući da su članovi banda poznati kao veliki ljubitelji nogometa, u Splitu će se, dan prije glazbenog spektakla, održati prvi nogometni turnir Iron Cup 2008., odnosno europsko nogometno prvenstvo državnih fan clubova Iron Maidena.

Kako doznajemo od Jurasa, koji je glavni pokretač i ove akcije, njegova ideja oduševila je domaće i strane poklonike Maidena, te je svoje sudjelovanje na turniru već potvrdilo 15-ak reprezentacija iz raznih europskih država. S obzirom na velik interes, planira se već i svjetsko nogometno prvenstvo fanova Iron Maidena, a susreti ljubitelja ovog banda i nogometa mogli bi se pretvoriti u tradicionalnu manifestaciju.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 561 guests and no members online