Marulovi dani u tonu Marina Držića

I ove će godine Split biti grad domaćin festivala hrvatske drame i autorskog kazališta jer se 18. put zaredom od 21. do 28. travnja održavaju Marulićevi dani. Ljubitelji teatra imat će priliku uživati u deset pomno odabranih predstava iz jednogodišnje produkcije domaćih i inozemnih kazališta koje će se tijekom osam dana izvoditi na daskama splitskog HNK. Sigurno je jedno - publiku očekuju zanimljive i provokativne predstave ...

Piše: M. B.

- Marulićevi dani zaslužni su za poticanje i promicanje dramske riječi, što se vidi po sve većem broju dramskih tekstova u hrvatskim kazalištima - rekao je ministar   i kulture Božo Biškupić koji je ujedno i najavio da će se na ovogodišnjem festivalu obilježiti godina posvećena Marinu Držiću.

Njemu u čast izvest ce se njegova dva djela - 'Dundo Maroje', predstava zagrebačkog HNK kojom će festival i početi, te 'Skup', kazališni komad izvan konkurencije kojim će se Marulićevi dani zatvoriti.

U popratnom programu cijele manifestacije održat će se okrugli stol o profesionalizaciji kazališnih kuća u Hrvatskoj te studentska javna čitanja nagrađenih drama s natječaja 'Marin Držić'.

Na glavnom će se repertoaru uz brojne teatre iz cijele Hrvatske naći i predstave iz Francuske i Makedonije. Sigurno je jedno - publiku očekuju zanimljive i provokativne predstave. No samo će neke od njih stručni žiri proglasiti i najboljima.

Povezani članci

Who's Online

We have 383 guests and no members online