Tri je dana u Kostanjama blistala baština Zamosorja

Ivo Pervan dobitnik je nagrade 'Mile Gojsalić - za opstojnost identiteta i očuvanje baštine'Svečanom dodjelom nagrade "Mile Gojsalić - za opstojnost identiteta i očuvanje baštine" Ivi Pervanu u završnici istinskoga glazbenog spektakla koji su gurmanima dalmatinske terce podarile ženske klape "Neverin" iz Kaštel Lukšića i "Luka" iz Rijeke, muške "Vokalisti Salone" Solin, domaća "Pasika", "Lišnjak" iz Srinjina te dubrovački "Maistral", kao posebni gosti koji su proslavili 40. obljetnicu djelovanja, završeni su 7. dani Mile Gojsalić. Uz raznovrstan program i vrlo pohvalnu organizaciju, najveće zasluge za uspjeh ove kulturno-zabavne priredbe pripadaju KUD-u "Mila Gojsalić" i programskome uredniku Anti Mekiniću ...

ČUVARI TRADICIJE
NA KRAJU 7. DANA MILE GOJSALIĆ

Tri je dana u Kostanjama blistala baština Zamosorja

 

Piše: Nikolina Tomasović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Trodnevni program ove renomirane kulturno-zabavne priredbe otpočeo je retrospektivnom izložbom slika Ante Kaštelančića, koji je umro prije točno 20 godina, a nastavio se praizvedbom mjuzikla "Mile Gojsalića", autorskoga dvojca Jovice Škare i Ante Matijevića, u izvedbi Dječjeg zbora "Srdelice" i Dječjeg zbora Kostanje pred rodnom kućom ove legendarne poljičke junakinje u Kostanjama.

Ivo Pervan dobitnik je nagrade 'Mile Gojsalić - za opstojnost identiteta i očuvanje baštine'

Na jedinstvenoj Večeri soparnika, održanoj drugog programskog dana, zlatnom "Poljičankom sa soparnikom" okitila se Ljubica Bulić iz Tugara, srebrnom Davorka Željković iz Doca Gornjeg, dok su broncu podijelile Anka Mandić Šelina iz Tugara i Marija Prelas iz Srijana.

Zlatnom "Poljičankom sa soparnikom" okitila se Ljubica Bulić iz Tugara

Uz raznovrstan program i vrlo pohvalnu organizaciju, začinjenu sada već čuvenom gostoljubivošću domaćina,
najveće zasluge za uspjeh ove kulturno-zabavne priredbe pripadaju KUD-u "Mila Gojsalić" i programskome uredniku Anti Mekiniću.

Povezani članci

Who's Online

We have 262 guests and one member online

  • admin