Završen Treći Split Guitar Festival

gitaristički koncertNastupom u Domu HV-a u Lori završilo je treće izdanje Split Guitar festivala. Festival je završen u nedjelju koncertom Zagreb Guitar Trija, koji čine Darko Petrinjak, Ištvan Römer i Goran Listeš. Bio je to vrhunac petodnevnog programa koji je usijao tisuće gitarskih žica svih uzrasta, od početnika do velemajstora. "Recesijski" Split Guitar Festival, koji se činio ponešto tišim od prethodne dvije iznimno marketinške prodorne godine, okupio je popriličnu nisku imena i koncerata. Sve je počelo inicijalnim koncertom grupe Marina Jerkunice i dokazanoga gitarističkog majstora Elvisa Stanića i njegovog kvarteta, koji je održan u Lori, kao i završni koncert ...

3. SPLITSKI FESTIVAL GITARE

Piše: Siniša Kekez / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Uz zabavnu i poučnu koncepciju festivala logično idu i majstorski tečajevi.

Njih su ove godine u Osnovnoj školi “Bol” držali Zoran Dukić, Carlo Marchione, Marco Tamayo, Aniello Desiderio, Goran Listeš, Ištvan Römer i Goran Krivokapić.

Natjecanja i majstorski tečajevi održavaju se u prostorima Osnovne škole “Bol” u Splitu svih dana festivala.

ZAGREB GUITAR trio

Intimnijeg štiha bili su koncerti u Gradskom kazalištu mladih. Na njima su se u tri večeri predstavili Irina Kulikova iz Rusije, Aniello Desiderio iz Italije te Goran Krivokapić iz Crne Gore.

U pet dobnih kategorija na natjecanjima, žice i trzalice ukrstilo je čak stotinu gitarista. Novost festivala je prvi Split Music Fair, “prvi sajam glazbala južno od Frankfurta”, koji je okupio glazbala i glazbenike, ali pokazao i da može i treba bolje.

Split Guitar Festival naviknuo nas je na određene standarde koje bi trebao snažnije proširiti.

Čini se da bi festival trebao odlučnije iskoračiti i prema Splitu i Hrvatskoj, da privuče još širu publiku i bude medijski prisutniji.

Četvrto izdanje bit će prilika da se ubaci u četvrtu.


gitara

Povezani članci

Who's Online

We have 577 guests and no members online