Treći Međunarodni festival gitare

Petar ČulićTravanj će i ove godine u Splitu odzvanjati zvucima vrhunskih majstora na gitari. Treći Međunarodni festival gitare i prvi Sajam glazbe predstavit će nam se od 15. do 19. travnja u Osnovnoj školi Bol, Domu HV u Lori, novoizgrađenoj Sveučilišnoj knjižnici, Domu mladeži te Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu. Zanimljivost Festivala leži i u činjenici da obuhvaća 70% iznozemnih te 30% domaćih sudionika, što ga čini drugačijim od ostalih međunarodnih festivala, gdje je situacija posjećenosti obrnuta... upućeniji Dugoraćani to već znaju, no važno je naglasiti da je idejni pokretač ovog festivala i njegov umjetnički voditelj u prethodna dva izdanja momak iz Dugog Rata, naš Petar Čulić ...

 PROLJEĆE U ZVUKE GITARE

Piše: M.A., M.B. / Radio Dalmacija
Izvor: Radio Dalmacija

Ovogodišnji Festival će okupiti oko 200 sudionika - vrhunske izvođače te najbolje svjetske profesore i pedagoge.

Treći Međunarodni festival gitare i prvi Sajam glazbe predstavit će nam se od 15. do 19. travnja u Splitu.

Sudionici će imati priliku osvojiti nagrade u ukupnoj vrijednosti 10.000 eura u novcu i 3.000 eura vrijednosti opreme i pribora, što su omogućili Grad Split i Zagrebačka banka.

Kao prednosti cjelokupnog Festivala direktorica tvrtke organizatora, Neda Milišić, vidi u činjenici da objedinjuje veliki broj koncerata, majstorskih tečajeva i natjecanja svih dobnih kategorija.

Split Music Fair uključuje 3. Sajam gitare, 1. Sajam ručno rađenih instrumenata te 1. Split Drum Show.Turistička zajednica Split

Prvi sajam glazbe održava se u Multimedijalnom kulturnom centru (Domu mladeži) od 17. do 19. travnja 2009., a objedinjuje prezentacije, promocije, radionice i koncerte te je otvoren za sve posjetitelje od 11 do 18 sati.

Sve je to u cilju, kaže Danijela Mandušić, kulturna menadžerica Mense medio, povezivanja kulturne i umjetničke scene u Splitu, koja bi u  budućnosti mogla poprimiti nacionalni i internacionalni karakter.

Riječ je o ideji kulturne platforme Culture Window. Osnovni cilj ove platforme jest da svori "grad kao kulturni brend", koji ima svoj učinak i u ostvarivanju razvojne ekonomske politike u cjelini.

Govoreći o značaju ovog kulturnog projekta za grad Split, Božidar Čapalija, zamjenik gradonačelnika Splita je istaknuo kako se projekti Mense medio razvijaju u skladu s ciljem grada da postane kulturna prijestolnica Europe.

A upravo to, prema riječima, Vedrana Matošića, direktora Turističke zajednice Split, izravno pridonosi vrednovanju kulturne povijesne baštine u turističkoj ponudi grada.

Povezani članci

Who's Online

We have 174 guests and no members online