Petar Čulić u Koblenzu

Petar ČulićAgilni i perspektivni gitarist Petar Čulić upisao je postdiplomski studij gitare na Gitarističkoj akademiji u Koblenzu, u klasi profesora Huberta Käppela. Akademija u Koblenzu jedna je od najprestižnijih na svijetu, a namijenjena je razvijanju posebno nadarenih mladih gitarista. Osim toga, prati je najveći gitaristički festival na svijetu koji se održava svake godine u svibnju, a dovodi u Koblenz najveća gitaristička imena. "Čim sam odsvirao, rekli su mi da su oduševljeni te da mi je zajamčeno mjesto u klasi profesora Käppela bez obzira na ostale kandidate koji jos nisu ni obavili svoju audiciju, rekao je Petar Čulić ...


VIVA GITARA
HRVATSKI GITARIST PETAR ČULIĆ UPISAO PRESTIŽNU AKADEMIJU

Dugoraćanin u Koblenzu

Piše: Ana Jerković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

"Profesor Kappel odgojio je brojne generacije gitarista i usmjerio ih prema blistavim karijerama. Bio je profesor i Zoranu Dukiću, trenutno našem najpoznatijem gitaristu u svijetu. Uz Kappela, voditelji ostalih odsjeka su Aniello Desiderio, Dale Kavanagh i Marcin Dylla, priznati stručnjaci - kaže Petar Čulić.

Trenutačno je na studiju u Koblen zu 40-ak studenata iz Njemačke, Meksika, Brazila, Velike Britanije, SAD-a, Italije, Španjolske, Rusije, Mađarske, Nizozemske, Irana, Ukrajine i Turske.

Čulić je prvi gitarist u povijesti akademije koji nije morao čekati rezultate prijamnog.

"Čim sam odsvirao, rekli su mi da su oduševljeni te da mi je zajamčeno mjesto u klasi profesora Kappela bez obzira na ostale kandidate koji jos nisu ni obavili svoju audiciju - rekao je Čulić.

Na prijamnom su još bili gitaristi iz Kolumbije i Rusije, a Dugoraćanin je jedini prošao. Uz to, 2010. će Petar svirati kao solist s Rheinische Philharmonie najpoznatiji gitaristički koncert "Aranjuez" J. Rodriga.

Povezani članci

Who's Online

We have 162 guests and no members online