Izložba: More u oku

RonjenjeČlanovi organizacije Riblje Oko, u svojim privatnim amaterskim kolekcijama, imaju veliku zbirku raznoraznih fotografija s morskom tematikom. Iako se ne radi o profesionalnim uradcima već o zaljubljeničkom hobiju, kojega prakticira i obožava veliki broj ljudi, fotografije koje su odabrane za ovu izložbu nisu djela koja se mogu opisati u kratim crtama. Drugim riječima, svaka od ovih fotografija sadržava dozu umjetničkog duha i odražava izuzetnu ljubav prema moru. Neke od njih već su se dokazale na raznim natječajima i časopisima u kojima su objavljivane, a dobar dio fotografija je i nagrađivan. Prateći izložbu od početka do kraja, fotografije su poredane tako da stvaraju priču o moru koja se svakodnevno provlači kroz naše živote: poglavlja Podmorje, Pejsaži, Brodovi, Čovjek i more, Riba u zamci, Posljedice i Očuvanje, stapaju se u jedinstvenu cjelinu ...

Izvor: Udruga Riblje Oko

morski životSadržajnost fotografija potvrdio je u svojoj recenziji i Božo Vukičević, urednik fotografije časopisa "Otvoreno More" i jedan od naših najboljih "morskih" fotografa današnjice.

Izložba je svečano otvorena 27. ožujka 2008. u gradskoj knjižnici „Marko Marulić“ u Splitu, Ulica slobode 2 (ex Depadans). Izložba će trajati ukupno dva tjedna, te je ulaz slobodan za sve posjetitelje.

Inače, u gradskoj knjižnici svakog četvrtka s početkom u 19 sati, održavaju se predavanja – tribine s morskom tematikom. Predavanja su nazvana "Morska bolest", a svi ljubitelji mora koji vole interaktivnu debatu i žele steći nova saznanja, pozvani su da prisustvuju.

Na prvoj tribini predstavljene su đirade Tonke Alujević i Alena Krstulovića, nakon toga predstavljenan je knjiga "Knjige gropova" Damira Višića, te je održana edukativna radionicu na temu "Morski hranidbeni lanac i položaj suvremenog čovjeka u njemu".
 
Nakon izložbe u Splitu, članovi Ribljeg Oka će ovu izložbu postaviti i u ostalim gradovima diljem Hrvatske.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 277 guests and no members online