Baučo na daskama koje komedijom zrače

Baučo u kazalistuMladen Baučić BaučoSuvremeni talijanski dramatičar Aldo Nicolai autor je tridesetak kazališnih i televizijskih djela koja se, osim u njegovoj domovini, prikazuju i u drugim europskim zemljama. Jedno od najuspješnijih Nicolaijevih komediografskih ostvarenja "Nije bila peta, bila je deveta", duhovito je i zabavno djelo u kojem uz ležeran dijalog dolazi do punog izražaja i autorov naglašeni smisao za crni humor i paradoksalne situacije. Poslije praizvedbe u Heidelbergu ova je komedija s mnogo uspjeha prikazana u Italiji, zatim u Parizu, gdje je u Théâtre des Nouveautés doživjela više od 300 izvedbi, pa u Berlinu, Beču i mnogim drugim europskim gradovima. U režiji Hrvatske kazališne kuće Zadar predstava je krajem lipnja u Zadru doživjela hrvatsku premijeru, a u ponedjeljak, 30. studenog možete je pogledati u Gradskom kazalištu mladih u Splitu. Početak predstave u kojoj glumi i poznati Omišanin Mladen Baučić Baučo je u 20 sati ...


KAZALIŠTE


'Nije bila peta, bila je deveta'


Izvor: Kamo.hr, 057info.hr


"Nije bila peta, bila je deveta" je predstava specifična i po dvoje zanimljivih sudionika u sporednim ulogama. Nijedno od njih nisu profesionalni glumci, međutim nesumnjivo je da će svojom prisutnošću obogatiti predstavu.

Baučo u kazalištu
Baucho u kazalištu


Nisu profesionalci, ali znaju

Prvi je glazbenik iz Omiša, saksofonist, Mladen Baučić-Baucho: -

Za ljude koji me prate u životu, uvijek sam bio dio glumišta, rekao je Baucho. Zahvaljujući ravnatelju kazališta Renatu Švoriniću s kojim je i svirao neko vrijeme, došlo je do konkretne suradnje.

- Znam da ću pridonijeti ovoj priredbi da bude na jednom višem nivou - najavio je Baucho.


Baučo u kazalištu

Povezani članci

Who's Online

We have 434 guests and no members online