Ante Vuković Žeravica najmlađi prvi oficir palube na LNG brodovima

Ante VukovićKo zna šta bi od mene bilo da me otac nije svaku večer vozija na repeticije iz matematike. U osan uri bi se zaputili u Split, on bi me sačeka i vratija doma. I tako dokle se god nisan popravija - govori Ante Vuković, a s bile mu košulje, vidi se da je friško ispeglana, blište zlatne epolete. Ante je, priznaje, bija loš đak. Od kljuka iz njegove knjižice u srednjoj pomorskoj moga se je lipi parangal napravit. A danas je, to priznanje iz njega je već teže izvuć, ponajbolji čif u Hrvatskoj, pomorac koji je sa samo 26 godina - u ponediljak su mu iz Londona javili sritnu vijest - posta prvi časnik palube na brodu koji vozi ukapljeni plin ...

POSAO IZ SNOVA

Ante Vuković iz Krila najmlađi prvi oficir palube na LNG brodovima

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Mali iz Jesenica - s Krila, a oklen drugo - posta je veliki LNG igrač, najmlađi prvi oficir palube na takvin brodovima u ciloj zemlji, a i u svitu bi teško mogli nać veće dite s tolikon odgovornošću na leđima.

LNG brodovi su, naime, na posebnoj cijeni zbog opasna tereta u svojin tankovima, dovoljna je samo jedna naopaka čifova odluka, jedna iskra, pa da se brod od 360 metara za čas u bengalku pritvori. A da se to ne dogodi, da nigdi na LNG mrcini vridnoj 350 milijuna dolara ne zaiskri, odsad će na kuverti brinit - Žeravica.

Je, baš tako, Žeravica će pazit na iskre. - A šta ću kad mi je taki nadimak, od dida san ga, ka i ime, dobija - smije se Žeravica, a prsi mu se na svaki didov spomen od ponosa nadimlju.

S tri godine, da pravo još ni odat nije zna, s didon je na salbunjeru jutra provodija. Pržina se krcala na ušću Cetine, baš ka šta se danas krcaju turisti.

- Moji su oduvik bili brodari, pomorci. A kako se vrime minja tako se više ni salbun ne vadi, nego su brodi privoreni u jedrenjake za turiste. I ja san, s braton i ocen, od strica nedavno kupija jedan taki izletnički brod, a stric je sebi da radit novi, željezni - objašnjava Ante kriljansku zaluđenost moren i plovidbon.

A on je prvi put od kuće otiša s osamnest godina. U Argentinu, na kadeturu. I otad se nije iskrca. Minja je samo brode, a život je ostaja isti.

ante vuković

- Od 2009. godine radin za kompaniju ‘Shell’. U Katar odemo po plin, pa ga onda razvozimo po cilome svitu. Tri miseca san na brodu, a tri miseca doma. Nije lako, pogotovo otkako san se oženija i dobija maloga, ali mučin i radin, jer je moglo bit i gore - priča Ante, a oči mu, vidi se da ih se ne može nagledat, stalno bižu prema Anamariji i Josipu, ženi i ditetu.

Plaća je, fala na pitanju, dobra. O njoj se ne priča. Ali znaju pomorci da se za čifa na LNG brodu ne spušta ispod 50 iljada kuna. Misečno. I da more samo rast.

- Novca ne fali, ali mi zato fali familija. Kad triban poć, niko u kući zadnje tri noći od muke ne spava. A kad se triban vratit, onda san zadnjih deset dana skroz lud, mislin samo na to kako ću se iskrcat. Sin mi reste a da ja to i ne vidin. Niti znan kad je pa, niti ko ga je diga - teško će Ante.


Ne može bez mora

A opet, bez mora, sto puta je - ka da se njega pitalo - napisano, ne može. Kad je malo sta na noge i kad ga otac nije više mora po Splitu vodat, svatija je da od jeseničke sudbe ne more uteć. I da se i njemu valja s moren minjat. On moru krv, a more njemu kruv.

- Paralelno s navigavanjen završija san Višu pomorsku školu u Dubrovniku, a nedavno san dobija i brevet kapetana duge plovidbe. Sritan san jer san učinija svoju familiju ponosnon, a i ja san ponosan na njih šta su mi kad god je tribalo, a nije uvik bilo lako, bili podrška - nastavlja Ante, a mali Josip, ka da zna da će mu ćaća za koji dan opet uteć, pruža ruke.

Uvik se, kad triba poć, grop u prsima stisne. A sad pogotovo. Već u subotu Ante će stat na komandni most i postrojit ljude, a danas bi najradije da ta subota, ako ikako može, malo okasni.

- Je, mala mi je trema. Proće. Ne bojin se ja za se. Kad god mi je vitar tuka u provu, ja se ne bi da, nego bi nastavija dalje. Iman, fala dragome Bogu, dosta iskustva, a i autoriteta mi ne fali. Nema na ovakin brodima zezancije. Cijeni se samo rad, a uvik moraš bit odmoran i spreman odradit postavljeni zadatak. Svi slušaju nadređene i poštuju hijerarhiju. Posadu čine Filipinci, a oficiri su uglavnon Englezi, Hrvati i Indijci - veli Ante, ističući kako je zahvalan agenciji  'Globtik Express', preko koje je došao do 'Shella'.

Brod čijon će kuverton zapovidat nosi 260.000 kubika plina, vridnog 50 milijuna dolara. Na ekologiju se posebno pazi. Ni kapljica ulja, kaže Ante, ne smi u moru završit.

- Nema straja za ovake brode, sigurniji su nego banka. Problem je samo šta je sve teže na njima dobit posal. Naši pomorci su u svitu među najboljima, malo ko ima tako znanje, ali su puno skuplji od radne snage s Istoka, a kompanije gledaju kako će šta jeftinije proć.

 Eto, ja san ima tu sriću da san uspija. No, ovo je za mene tek početak, iden hrabro dalje, jer Bog čuva hrabre - zaključuje Ante Žeravica Vuković.